Legendarni Mr. Spock prije smrti

Posljednji tweet Leonarda Nimoya izazvao emotivne reakcije širom svijeta: Evo šta je poručio

Showbizz28.02.15, 21:47h

Posljednji tweet Leonarda Nimoya izazvao emotivne reakcije širom svijeta: Evo šta je poručio
Glumac Leonard Nimoy koji se proslavio ulogom Mr. Spocka u kultnom naučno-fantastičnom televizijskom serijalu Zvjezdane staze umro je u dobi od 83 godine, a njegov poslednji pozdrav na twitteru za mnoge je najllepši način na koji je glumac mogao da se oprosti od svojih prijatelja i obožavalaca

 

 
„Život je kao bašta. Možete doživjeti savršene trenutke, ali ih ne možete sačuvati, osim u sjećanju", napisao je Nimoy u svom posljednjem tweetu, uz skraćenicu LLAP, poželjevši svojim fanovima tako dug i srećan život. (A life is like a garden. Perfect moments can be had, but not preserved, except in memory.  LLAP)

 

 

Mnogi poznati ljudi širom svijeta oglasili su se upravo putem svojih twitter naloga. Tako je predsjednik Obama napisao:

 

"Mnogo prije nego što su štreberi postali cool, postojao je Leonard Nimoy. Volio je umjetnost i čovječanstvo, podržavao je nauku i uvijek je velikodušno dijelio svoj talent i vrijeme. I, naravno, Leonard je bio Spock. Cool, analitičan, sa velikim ušima i u centru Star Trek optimistične vizije budućnosti čovječanstva. 

 

Volio sam Spocka.

 

Imao sam priliku da Leonarda upoznam lično 2007. godine. Bilo je logično da se pozdravimo čuvenim pozdravom Vulkanaca 'Živi dugo i uspješno'. I nakon 83 godine na ovoj planeti, i posjeti mnogim drugima, jasno je da je Leonard Nimoy radio upravo to - živio dugo i uspješno. Michelle i ja se pridružujemo njegovoj porodici, prijateljima i brojnim fanovima koji ga se danas sjećaju i kojima nedostaje",napisao je Barrack Obama na svom nalogu.

 

Pozdrave slavnom glumcu uputili su Ben Stiller, Bruno Mars, Elijah Wood, Seth MacFarlane, MGM Studios, NASA...

 

Podsjećamo, Nimoy je preminuo od komplikacija na plućima nakon što je tokom ove sedmice hospitaliziran.

 

Njegova supruga, Susan Bay Nimoy je za New York Times rekla da je njegova bolest posljedica pušenja i cigareta koje je ostavio prije 30 godina.

 

Uz Williama Shatnera, odnosno kapetana Kirka, Nimoy je glumio u prvoj originalnoj postavi ovog filmskog serijala od 1966 do 1969. 

 

(oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook