VSTV BiH donijelo odluku

Sutkinja Azra Miletić suspendovana do okončanja istrage

Hronika27.02.15, 18:21h

Sutkinja Azra Miletić suspendovana do okončanja istrage
Kako je saopćeno iz VSTV BiH, protiv ove odluke se može izjaviti žalba Drugostepenoj disciplinskoj komisiji u roku od tri dana od dana prijema odluke

 

Prvostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je danas donijela odluku da se sutkinja Suda Bosne i Hercegovine Azra Miletić privremeno udaljava od vršenja dužnosti sudije Suda BiH, počev od 28. februara do okončanja istrage.

 

Kako je saopćeno iz VSTV BiH, protiv ove odluke se može izjaviti žalba Drugostepenoj disciplinskoj komisiji u roku od tri dana od dana prijema odluke.

 

Žalba ne odlaže izvršenje odluke Prvostepene disciplinske komisije VSTV-a BiH.

 

ZATRAŽENO ODREĐIVANJE PRITVORA ZA AZRU MILETIĆ, RAMU BRKIĆA I SENADA ŠABIĆA

 

Tužiteljstvo BiH predložilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Azri Miletić, sutkinji Suda BiH osumnjičenoj za primanje dara ili drugih oblika koristi i kršenje zakona, te Rami Brkiću i Senadu Šabiću, protiv kojih se u ovom sudu vodi sudski proces, a koji se sumnjiče za davanje dara ili drugih oblika koristi, potvrđeno je Feni u državnom tužiteljstvu.

 

Ramić, Šabić i Miletić uhašeni su u srijedu u akciji kodnog naziva "Čekić", provedenoj po nalogu i naredbi Tužiteljstva, odnosno Suda BiH, a u sklopu koje su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izvršili pretrese na tri lokacije.

 

U međuvremenu, osumnjičeni su predani Tužiteljstvu BiH, gdje su ispitani od postupajućeg tužitelja u ovom predmetu.

 

Odluku u vezi s prijedlogom Tužiteljstva BiH za određivanje mjere pritvora, Sud BiH će donijeti u zakonskom roku.

Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook