Suljagić kaže da više neće praviti ustupke

DF ne odustaje: Koliko ministarskih mjesta dobije Dragan Čović, toliko hoćemo i mi!

Front27.02.15, 18:00h

DF ne odustaje: Koliko ministarskih mjesta dobije Dragan Čović, toliko hoćemo i mi!
Suljagić je dodao da o imenima budućih ministara DF-a ne žele licitirati u javnosti sve dok ne budu finalizirani pregovori sa koalicionim partnerima

 

Predsjedništvo Demokratske fronte na današnjem zasjedanju zauzelo je čvrst stav za predstojeće pregovore sa SDA i HDZBiH, koji će biti održani u nedjelju u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu, piše novinska agencija Patria.

 

- DF je prilikom formiranja Vijeća ministara BiH, zbog našeg programa i političkih ciljeva, a to je ispunjenje uvjeta za EU i NATO, pristao na kompromis i ustupke HDZ-u. Međutim, sa kompromisima smo završili. Naš čvrst stav je da koliko ministarskih mjesta u Vladi Federacije BiH dobije Dragan Čović, toliko treba da dobije i DF. Uz to, Ustavom Federacije BiH tri zagarantirana mjesta iz reda srpskog naroda bila su naš zahtjev od početak i od toga nećemo odustati. Ministarsku poziciju iz reda srpskog naroda koju Čović uporno traži nećemo dati. Mi nećemo svoj stav mijenjati, makar pregovori koji će se održati u nedjelju trajali bez prekida 24 ili 48 sati. Ustupaka više nema. Koliko vrijedi glas birača HDZ-a, toliko vrijedi i glas birača DF-a. Nakon što smo na zadnjim pregovorima zauzeli čvrst stav da nema više ustupaka, reakcije javnosti, naših birača bile su pozitivne - kaže za novinsku agenciju Patria član Predsjedništva DF-a Emir Suljagić.

 

Suljagić je dodao da o imenima budućih ministara DF-a ne žele licitirati u javnosti sve dok ne budu finalizirani pregovori sa koalicionim partnerima.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook