Pokušaj ubistva Fejsala Hrustanovića

Saslušan bivši policajac Teufik Mušić, Tužilaštvo zatražilo jednomjesečni pritvor

Hronika27.02.15, 16:56h

Saslušan bivši policajac Teufik Mušić, Tužilaštvo zatražilo jednomjesečni pritvor
Protiv osumnjičenog, nakon saslušanja, otvorena je istraga zbog krivičnog djela pokušaj ubistva. Postupajuća tužiteljica uputila je prijedlog Kantonalnom sudu u Sarajevu da mu se odredi i mjera jednomjesečnog pritvora, kazao je za Avaz Alem Hamzić, portparol sarajevskog Kantonalnog tužilaštva

 

Bivši policajac Teufik Mušić (63), osumnjičen za pokušaj ubistva člana Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH i bivšeg dugogodišnjeg generalnog direktora Triglav osiguranja BiH Fejsala Hrustanovića (69) saslušan je danas u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

 

- Protiv osumnjičenog, nakon saslušanja, otvorena je istraga zbog krivičnog djela pokušaj ubistva. Postupajuća tužiteljica uputila je prijedlog Kantonalnom sudu u Sarajevu da mu se odredi i mjera jednomjesečnog pritvora, kazao je za "Avaz" Alem Hamzić, portparol sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

 

Podsjećamo, Mušić je jučer na platou ispred ulaza u zgradu Elektroprivrede na sarajevskom Vilsonovom šetalištu ispalio četiri hica u Hrustanovića, teško ga ranivši, nakon čega se predao policiji.
 

Fejsal Hrustanović trenutno je u kritičnom stanju.

 

- Stanje pacijenta je izuzetno teško. Pod stalnim je nadzorom ljekara i nalazi se na Odjelu intenzivne njege Klinike za anesteziju i reanimaciju, a sve dalje prognoze su neizvijesne - rekla je danas Muamera Šehić, portparolka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

 

Podsjećamo, Mušić je kao direktor rent-a-car preduzeća Neckar iz Sarajeva godinama javno optuživao Hrustanovića kao direktora Triglav bh. osiguranja zbog neisplaćenih kasko-osiguranja, ali i zbog nemogućnosti da dođe do svoje štednje iz Jugobanke, a kojoj je na čelu također bio Hrustanović.


Mušić je na svom blogu još 2010. pisao protiv Hrustanovića, tadašnjeg direktora Triglav BH osiguranja d.d. Sarajevo, koji trenutno obavlja funkciju savjetnika Uprave Društva, te na neki način 'najavio' mogući napad na Hrustanovića.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Avaz.ba/md)

 

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook