Foto/Večeras u Beogradu počinje 43. FEST

Otvaranje festivala u znaku Yves Saint Laurenta

Kultura27.02.15, 12:41h

Otvaranje festivala u znaku Yves Saint Laurenta
U regionalnoj selekciji FEST-a biće prikazan i film Ognjena Sviličića 'Takva su pravila' u kom glavnu ulogu tumači bh. glumac Emir Hadžihafizbegović za koju je i nagrađen Zlatnim lavom na festivalu u Veneciji.

 

43. izdanje najvećeg filmskog festivala u Srbiji biće svečano otvoreno večeras u velikoj dvorani Sava centra. U 19h počeće svečano otvaranje, nakon čega će publika uživati u filmu ''Saint Laurent'' kog potpisuje Bertrand Bonello. Film se fokusira se na dizajnerovu najproduktivniju dekadu od 1967. i trapez looka do 1976.

 

Voditelji otvaranja FEST-a biće glumci Hristina Popović i Miloš Timotijević, a ove godine organizatori najavljuju da publiku očekuje mnogo iznenađenja, tj. pravi spektakl.
Mileni Dravić i Aleksandru Sokurovu biće uručena nagrada Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

 

U  10 dana Festivala biće prikazano 90 premijernih filmova i 43 reprizna na ukupno 242 projekcije u dvoranama Sava centra, Doma omladine Beograda, Dvorane kulturnog centra, Doma sindikata i Bioskopa Fontana. Da je FEST omiljena manifestacija Beograđana govori činjenica da je par dana pred početak Festivala prodato preko 52 000 karata, a projekcije filmova ''Magija na mjesečini'', ''Ničije dete'', ''Čovjek ptica'' i ''Teorija svega'' u Sava centru su skoro potpuno rasprodate.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ak) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook