FOTO&VIDEO/ 31. festival Sarajevska zima

Zagrebački Planet art stiže u Sarajevo s hit predstavom 'Ritina škola'

Kultura26.02.15, 14:54h

Zagrebački Planet art stiže u Sarajevo s hit predstavom 'Ritina škola'
Rita je inteligentna, pametna, britka frizerka koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje. Pravdan je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije počeo predavati na večernjem tečaju književnosti…

 

Zagrebačko kazalište Planet Art dolazi u Sarajevo na 31. festival Sarajevska zima s hitom 'Ritina škola'. Predstava će biti izvedena 2. marta u 20 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo (Kemala Kapetanovića 17).

 

U predstavi igraju Nataša Janjić i Marko Torjanac koji je i redatelj predstave. 'Ritina škola' je dobila nekoliko nagrada za najbolju predstavu u Hrvatskoj, a Nataša Janjić za najbolju žensku ulogu.

 

 

'Ritina škola' Willyja Russella jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a u produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku. Time priča o znanju i obrazovanju postaje još zanimljivija  i intrigantnija, a govori nam o tome što se događa kad se u društvu, koje baš ne cijeni znanje, pojavi jedna cura koja – 'želi znati, želi shvatit, želi skužit…'


Šta je znanje, zašto je ono uopće potrebno, čemu ono služi, što njime dobivamo… Samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji postaje sve samo ne običan, kao i njihov odnos.


U ovoj dinamičnoj komediji, punoj inteligentnog humora, njih se dvoje suočavaju i s vlastitim životima, odlukama i pitanjima, a o nekim lekcijama i pitanjima iz 'Ritine škole' gledatelji će sigurno razmišljati i nakon predstave.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook