U CILJU PREVENCIJE I ZAŠTITE GRAĐANA

'Bosnalijek' kreirao još jednu web stranicu 'rhinostop.ba': Sve o prehladi i gripi na jednom mjestu

Biznis Klub26.02.15, 11:35h

'Bosnalijek' kreirao još jednu web stranicu 'rhinostop.ba': Sve o prehladi i gripi na jednom mjestu
Rhinostop web stranica sadrži veoma korisne savjete i pruža informacije koje daju odgovore na niz svakodnevnih pitanja, kao što su: šta je prehlada, kako razlikovati gripu od prehlade, kako razlikovati prehladu od alergije, kako se liječe prehlada i gripa, da li vakcina sprječava gripu i slično

 

Najveća bh. zdravstvena kompanija Bosnalijek d.d. (Bosnalijek) je u cilju prevencije i zaštite zdravlja građana aktivirala još jednu web stranicu http://rhinostop.ba/, kreiranu za osobe koje žele na jednom mjestu da dobiju više informacija o prehladi i gripi.


Rhinostop web stranica sadrži veoma korisne savjete i pruža informacije koje daju odgovore na niz svakodnevnih pitanja, kao što su: šta je prehlada, kako razlikovati gripu od prehlade, kako razlikovati prehladu od alergije, kako se liječe prehlada i gripa, da li vakcina sprječava gripu i slično.


- Prehlada i gripa su virusne bolesti sa kojima se čovječanstvo najčešće susreće. S toga je Bosnalijekov tim kreirao preglednu i korisnu web stranicu koja će korisnicima biti prva pomoć u razumijevanju, prepoznavanju i pronalasku kvalitetnih načina liječenja simptoma prehlade i gripe, rekla je dr. spec. Meliha Mehić, klinički farmakolog, i istakla da na web stranici http://rhinostop.ba/ pacijenti mogu pronaći i informacije o Bosnalijekovom proizvodu Rhinostop.


- Lijek Rhinostop je kombinirani preparat koji u u svom sastavu ima paracetamol, pseudoefedrin i hlorfenamin. Aktivne komponente ovog proizvoda se međusobno nadopunjuju u djelovanju protiv većine neugodnih simptoma prehlade i gripe, što za pacijente predstavlja posebnu pogodnost, jer ne moraju uzimati više različitih proizvoda koji svojim djelovanjem otklanjaju samo jedan simptom, kazala je dr. Mehić.


Rhinostop je dostupan na tržištima Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Moldavije i Srbije. Dostupan je u dva oblika, sirupa i tableta: Rhinostop sirup  za primjenu kod djece starije od 6 godina i Rhinostop tablete za odrasle i djecu stariju od 12 godina.  Za najbolje rezultate liječenja lijek primjenjujte prema priloženom uputstvu.


Detaljnije informacije o tome kada, kako i zašto izabrati Rhinostop, možete pronaći na web stranici http://rhinostop.ba/.


Pored nove web stranice Rhinostop, Bosnalijek je u decembru prošle godine sa izlaskom na tržište novog bezreceptnog proizvoda za liječenje upala sluznice grla i usta Lysobact Spray, aktivirao i prateću web stranicu http://lysobact.ba/.

 

(DEPO PORTAL/aa)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook