Foto / Muzičko-scenski spektakl u BKC-u

Sve spremno za 'Cabaret 2014', zavirite i vidite šta vas čeka u subotu!

Kultura25.02.15, 22:01h

Sve spremno za 'Cabaret 2014', zavirite i vidite šta vas čeka u subotu!
Večeras je u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu održana generalna proba mjuzikla "Cabaret 2014", koji će sarajevska publika ponovo imati priliku pogledati u subotu, 28. februara, a glumačka ekipa pokazala je da je spremna da priredi još jedan spektakl

 


Nakon dvije prošlogodišnje izvedbe u prepunom klubu Sloga, sarajevska publika će ponovo imati priliku u subotu, 28. februara, u sarajevskom BKC-u da uživa u ovom teatarskom iskoraku iz uobičajenih žanrova prisutnih na domaćim pozorišnim scenama. Posebno iznenađenje publici će ovoga puta priredit poznata bh. sopranistica Aida Čorbadžić, koja se pojavljuje u jednoj od glavnih uloga.


Pored Aide Čorbadžić, glumačku ekipu čine Emir Krivalić, Edhem Husić, Vanesa Glođo, Armin Omerović, Staša Dukić, Zlatan Školjić, Selma Šrbo Arnautović, te Ileš Bečei koji ima svoju solo dionicu u mjuziklu. Posebne pohvale pripadaju Amini Hamzić u glavnoj ulozi Sally Bowles.


Odabir kabarea sa svim što on podrazumijeva uistinu je bio hrabar potez ekipe koja se okupila oko umjetničkog udruženja Bellarte, na čelu sa producenticom Nadžom Pušilo i pod rediteljskom palicom Jasmina Durakovića.


Karte za mjuzikl "Cabaret 2014" nalaze se u prodaji po cijeni od pet KM za lijevu i desnu galeriju i od deset KM za parter, a mogu se kupiti na blagajni BKC-a i putem portala kupikartu.ba.

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook