Budi fan i osvoji gratis karte

DEPO Portal vodi vas na muzičko-scenski spektakl u BKC-u 'Cabaret 2014'!

Kultura25.02.15, 14:32h

DEPO Portal vodi vas na muzičko-scenski spektakl u BKC-u 'Cabaret 2014'!
Karte za mjuzikl 'Cabaret 2014' nalaze se u prodaji po cijeni od pet KM za lijevu i desnu galeriju i od deset KM za parter. Prvi set karata planuo je već u prvoj sedmici, a oni koji žele biti dio ovog muzičko-scenskog ugođaja karte mogu osvojiti u nagradnoj igri DEPO Portala

 

 

 

Nakon euforije koju je početkom mjeseca napravila "Đurologija", u sarajevski Bosanski kulturni centar posljednjeg dana februara stiže novi spektakl - rasplesani muzičko-scenski ugođaj "Cabaret 2014".

 

Nakon dvije prošlogodišnje izvedbe u prepunom klubu Sloga, sarajevska publika će ponovo imati priliku u subotu, 28. februara, u sarajevskom BKC-u da uživa u ovom teatarskom iskoraku iz uobičajenih žanrova prisutnih na domaćim pozorišnim scenama. Posebno iznenađenje publici će ovoga puta priredit poznata bh. sopranistica Aida Čorbadžić, koja se pojavljuje u jednoj od glavnih uloga.


Odabir kabarea sa svim što on podrazumijeva uistinu je bio hrabar potez ekipe koja se okupila oko umjetničkog udruženja Bellarte, na čelu sa producenticom Nadžom Pušilo i pod rediteljskom palicom Jasmina Durakovića. No, pokazalo se ne samo hrabar, već i vrlo uspješan i iznimno zabavan.  
 

U ovoj predstavi učestvuju brojni bh. glumci i glumice, plesači, balerine i hor te muzičari okupljeni u orkestar koji vodi Nenad Tešić, kao i hor Bellarte kojeg vodi dirigentica Alma Aganspahić.


Uz našu poznatu opersku pjevačicu Aidu Čorbadžić, glumačku ekipu čine Emir Krivalić, Edhem Husić, Vanesa Glođo, Armin Omerović, Staša Dukić, Zlatan Školjić, Selma Šrbo Arnautović, te Ileš Bečei koji ima svoju solo dionicu u mjuziklu. Posebne pohvale pripadaju Amini Hamzić u glavnoj ulozi Sally Bowles.


Koreografiju predstave potpisuju zajedno Nadža Pušilo i Dajana Zilić, scenografiju je radio Osman Arslanagić, a kostime Lana Lončarević.


Vanvremenski i pomalo dekadentni mjuzikl "Cabaret", koji jednako uspješno funkcioniše na pozorišnim daskama ali i kao filmska adaptacija, slika je Njemačke početkom tridesetih godina prošlog stoljeća, odnosno njenog društva koje sve dublje tone u nacizam, dok je svakodnevnica protkana neimaštinom i bijedom.

 

Karte za mjuzikl "Cabaret 2014" nalaze se u prodaji po cijeni od pet KM za lijevu i desnu galeriju i od deset KM za parter. Prvi set karata planuo je već u prvoj sedmici, a oni koji žele biti dio ovog muzičko-scenskog ugođaja, karte mogu kupiti na blagajni BKC-a i putem portala kupikartu.ba. Ili, pak učestvovati u nagradnoj igri DEPO Portala, koju smo pokrenuli na našoj Facebook stranici.

 

Naime, DEPO Portal svojim vjernim čitaocima i fanovima nudi mogućnost da osvoje gratis ulaznice...

 

Sve što je potrebno jeste da budete FB fan DEPO Portala i podijelite ("share") fotografiju iz predstave koja se nalazi na našoj Facebook stranici. Nakon što ste podijelili fotografiju na svom Facebook profilu, pošaljite nam u inbox FB stranice DEPO Portala svoje kontakt podatke (e-mail ili broj telefona), kako bismo vas mogli obavijestiti o nagradi.


Nagradna igra je otvorena do petka, 27. februara, do 12 sati, a nagrađujemo svojih pet najsretnijih čitalaca sa po dvije gratis karte.

 
Dobitnici gratis ulaznica bit će objavljeni na stranicama DEPO Portala, te lično o tome informisani.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook