OTVORENJE U SUBOTU, 14. FEBRUARA

Klub 'Kaktus' na Skenderiji, novo rock 'n' roll mjesto u Sarajevu

DEPO CLUBBING13.02.15, 17:34h

 Klub 'Kaktus' na Skenderiji, novo rock 'n' roll mjesto u Sarajevu
U subotu, 14. februara, na platou Skenderije otvara se klub Kaktus, ime dobro poznato starijim generacijama Sarajlija

 

Nekada je to bila diskoteka koja se nalazila u sklopu KSC Skenderija, a u njoj su prve nastupe zabilježili brojni sarajevski i bh. rock bendovi, pa čak i razne grupe sa prostora ex-Jugoslavije, koje su kasnije harale muzičkom scenom bivše zajedničke države. Diskoteka je otvorena sada već davne 1973. godine i bila je kultno  mjesto bh. prijestolnice.


Nakon puno godina, tačno u 21 sat, u subotu, 14. februara, u istom prostoru svoja vrata otvara klub "Kaktus - House of Rock 'n' Roll", uz živu svirku i nastup benda The Leftovers iz Sarajeva. Klub otvaraju poznate Sarajlije Željko i Vesna Živković, koji su dugo godina držali jedan od najglasovitijih rock klubova u gradu - Underground. 

 

- Kluba "Kaktus" ponovo će biti otvoren za nastupe mladih sarajevskih i bh. rock bendova i za njihovu promociju na ovim prostorima, baš kao što je to bio '70-tih i '80-tih godina prošlog vijeka, kaže Željko Živković.

 

Enterijer novog "Kaktusa" uredio je poznati sarajevski umjetnik Adis Fejzić, a svi koji su željni dobre zabave i starog dobrog zvuka bez 'digitalne sintetike', ovdje su dobrodošli.

 

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook