VIDEO/Dvije decenije beskompromisnog umjetničkog djelovanja

Grupa 'Ambrosia' poetskim performansom u galeriji 'Zvono' obilježava jubilej

DEPO Art13.02.15, 12:22h

Grupa 'Ambrosia' poetskim performansom u galeriji 'Zvono' obilježava jubilej
Poetskim performanskom Fact OFF 20 grupa 'Ambrosia' u sarajevskoj galeriji 'Zvono' u subotu, 14. februara u 21.00 obilježiće 20 godina djelovanja u području kulturalne produkcije. Članovi Ambrosije su Igor Banjac, Elvir Šahić, Nebojša Šavija-Valha i Ognjen Šavija, okupljeni oko ideje beskompromisnog djelovanja u procesu istraživanja performansa, poezije, videa i zvuka.

 

 

 

 

Preko 160 nastupa na nekim od najznačajnijih svjetskih mjesta za promociju savremene umjetnosti dio je biografije Ambrosije, kao i realizacija art performansa, koncerata, teatarskih predstava, izložbi, predavanja, koncerata, radio-emisija, organizacija nekoliko međunarodnih festivala i konferencija, objavljivanje nekoliko tekstualnih i audio publikacija...

 

 

 

Grupa je u jednoj fazi rada brojala više od 30 članova, a današnjih ukupno četiri mjera je za djelovanje koje ne podrazumijeva samo spremnost na umjetničko promišljanje već rad u svim produkcijskim segmentima.

 

 

 

 

 

 

Nastup u Zvonu izgledaće onako kako je trebao njihov prvi, prije 20 godina, da su produkcijski uslovi dozvoljavali.Tada su koristili instrumente koji su više podsjećali na instalacije, dok su danas, od kako sami kažu Grunfovskog TNT djelovanja, stigli do high tech standarda. Uvijek s jednakom namjerom – iskreno, uvjerljivo, bez dodvoravanja.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/K.Ljevak

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook