Serija koncerata u Sarajevu

Spremite se za Kultur Shock u februaru, i Brkove i Bad Copy u martu!

DEPO CLUBBING02.02.15, 16:09h

Spremite se za Kultur Shock u februaru, i Brkove i Bad Copy u martu!
Sarajevo disk najavio je koncert benda "Kultur Shock" iz Seattlea, koji će biti održan krajem februara u Domu mladih.



Bend je specifičan po tome što hrabro ruši sve žanrovske barijere, te posljednjih godina slovi za jedan od značajnijih bendova alternative muzičke scene regije.



Koncert će, pored već tradicionalno dobre zabave, ujedno biti dobra prilika da sarajevska publika i uživo čuje pjesme s njihovog posljednjeg albuma, nazvanog prema rednom broju do sada izdatih albuma - IX.



Za mart je planiran Antistres koncert na kojem će nastupiti dugo očekivani zagrebački bend "Brkovi" i neponovljivi beogradski "Bad Copy".



Turbofolk-punkrock "Brkovi" bend jedinstven je upravo zbog ove žanrovske kategorizacije, odnosno zbog duhovitog spajanja, svjetlosnim godinama udaljenih žanrova.



Za deset godina postojanja, tvorci su četiri albuma među kojima i "Pizda materina" iz 2014. godine, te kompilacije na kojoj učestvuju brojni sjajni muzičari iz regije.



Beogradski sastav "Bad Copy", prepoznatljiv po svom satiričnom stilu, lucidnosti i slobodi izražavanja, jedna je od specifičnijih pojava na hip-hop sceni u regiji.



Bend koji danas čini duhoviti trojac - jedan od osnivača Ajs Nigrutin, zatim Wikluh Sky i Timbe, iza sebe ima četiri studijska albuma.



Također, iz Sarajevo diska za april i maj najavljuju dva koncerta iznenađenja.



Tačku na proteklu godinu, kada su u pitanju muzička dešavanja u Sarajevu u organizaciji Sarajevo diska, stavili su članovi beogradskog benda "S.A.R.S" na raspordanom koncertu održanom u Domu mladih.



U istom maniru, uz nevjerovatnu brojku od pet rasprodatih dana, ovu godinu Sarajevo disk je započeo uz "Đurologiju", autorsku hit predstavu Branka Đurića Đure, saopćeno je iz Sarajevo diska.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook