FOTO/ Druga noć u Domu Crvenog krsta u Vogošći

Osamnaest osoba evakuisano iz Semizovca, ugrožene četiri kuće

Hronika01.02.15, 19:05h

Osamnaest osoba evakuisano iz Semizovca, ugrožene četiri kuće
Osamnaest mještana iz ulice Nebočaj, u Semizovcu, ekipe civilne zaštite smjestile su u prostorije Doma Crvenog krsta nakon što se velika količina zemljišta obrušila nad tri kuće u noći sa petka na subotu

Osamnaest mještana mjesne zajednice Semizovac sinoć je evakuisano iz svojih domova nakon što se u ulici Nebočaj u kojoj žive aktiviralo klizište koje je ugrozilo četiri stambena objekta, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Na ovom mjestu danas je bilo prisutno samo jedno policijsko vozilo koje objezbjeđuje područje.

 

Mještani Semizovca koji su sinoć evakuisani iz svojih domova zbog klizišta koje se pokrenulo, drugu noć dočekuju u prostorijama Doma Crvenog krsta u Vogošći uz, kako su kazali, grijalice i nadu da će se uskoro vratiti svojim kućama.

 

Osamnaest mještana ekipe civilne zaštite smjestile su u prostorije Doma Crvenog krsta nakon što se velika količina zemljišta obrušila nad tri kuće u noći sa petka na subotu.

 

Jedna od mještanki, Nazuća Begešt u razgovoru za Anadolu Agency kazala je kako nije slutila da se zemlja može obrušiti iznad njene kuće jer se prethodnih godina to nikada nije dešavalo.

 

kliziste-semizovac

 

"U petak navečer je to bilo. Čujemo da je puklo, a ja mislim da nisu možda mačke na tavanu. Kad ujutru kaže sin: kamion zemlje je pao dole. Meni uvijek grede pucaju gore na plafonu, kako su počele ove poplave. Uvijek se pitam što puca plafon. Toliko godina sam tu, više od devet, i nisam imala problema", kazala je Begešt dodajući kako je zemlja došla skoro do vrata kuće u kojoj živi njena kćerka.

 

crveni-krst-vogosca-dom

 

Dodaje kako je u prostorijama Doma Crvenog krsta u Vogošći smještena sa suprugom te da su u drugim sobama njene komšije sa djecom među kojima ima i novorođenčadi.

 

"Od sinoć smo ovdje. Da nam naprave to, ja bih voljela u svoju kuću. Bolje nigdje nema, ali opet hvala svima koji se trude. Oni su došli odmah, pripadnici civilne zaštite i policija. Svako se za svoju kuću bori. Tuđe je tuđe, a tvoje je tvoje. Ne znam šta će sada da rade, vidjećemo", kazala je Begešt.

 

semizovac-kliziste-djeca

 

Izmješteni iz svojih domova, mještani Semizovca uz grijalice dočekuju noć, a kako su kazali, potrebno im je još ogrjeva zbog djece i beba.

 

(AA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook