Riješite ga se prije proljeća

Zaboravite na sve mitove koje su vam 'trubili' o celulitu! Otkrivena je prava istina

Lifestyle01.02.15, 11:23h

Zaboravite na sve mitove koje su vam 'trubili' o celulitu! Otkrivena je prava istina
Mnoge žene muku muče zbog celulita na guzi i bedrima, no vrijeme je da prestanete tratiti vrijeme na metode odstranjivanja celulita koje nisu učinkovite. Spremite za se za istinu o celulitu!



Samo pretili ljudi imaju celulit

 

Radi se, naime, tek o mitu. Istina je da što imate više sala ispod kože, to će biti veće 'udubine' koje stvara celulit. Ali, i mršave žene imaju celulit, objašnjava dermatologinja Karyn Grossman. Također, nešto ovisi i o genetici, stoga ako neko u porodici ima celulit, to su veće šanse da ga imate i vi. 

 

Mršavljenjem se celulit gubi

 

To tvrdnja je tačna, kaže Grossman. Celulit je možda izvan vaše kontrole, ali salo nije. Ako vam je indeks tjelesne mase visok, gubljenjem sala, smanjit će vam se celulit. No, teže ga je izgubiti onima s manjim ITM-om, jer ako još smršave, celulit im postaje vidljiviji. 

 

Kreme protiv celulita nisu učinkovite

 

To je mit, tvrdi Grossman. Iako neće u potpunosti i odstraniti celulit, kreme su dio tretmana u borbi protiv celulita. Zbog njih koža postaje deblja, što smanjuje vidljivost celulita. No, jednom kada prestanete koristiti kreme, problemi se vraćaju. 

 


Postoje učinkoviti tretmani protiv celulita

 

Tretmani radiofrekvencijom i laserom mogu izgladiti kožu, tvrdi Grossman. To funkcioniše tako da uređaji isporučuju stalnu toplinu, što zateže i smanjuje kožu, a to pokreće proizvodnju kolagena što rezultira glatkom površinom. Ovi tretmani najbolje funkcioniraju na manjim, plitkim naborima, a potrebno im se podvrgnuti najmanje šest puta, s razmakom od sedmice dana.

Također, strukom priznati tretman je onaj laserom Cellulaze, koji navodno, zauvijek odstranjuje više od pola celulita i to odjednom. 

 

Neće biti zadovoljni čak niti kada tretman uspije 


Tako tvrdi Grossman, koja kaže da je pacijentima nekada teško prihvatiti da se ne mogu riješiti celulita u potpunosti. "Može biti bolje za 70 posto, ali nikada za 100", objasnila je te savjetovala da se pitate hoćete li biti sretni nakon što vam nestane nekoliko hiljada maraka, ali ne i sav celulit.

 


(magazin.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook