UVAŽENO SVE ŠTO JE TRAŽIO

Dodik: Nova izjava Predsjedništva prihvatljiva je za RS

Front30.01.15, 18:50h

Dodik: Nova izjava Predsjedništva prihvatljiva je za RS
Predsjednik RS Milorad Dodik ocijenio je da je izjava o opredijeljenosti BiH za reforme na putu ka EU prihvatljiva za Republiku Srpsku, imajući u vidu da je uvaženo sve što je tražila koalicija SNSD, DNS i SP

"Nije važno što je naše zahtjeve prihvatilo Predsjedništvo BiH, bitno je da su to prihvatili šefovi diplomatije Njemačke i Velike Britanije, koji su samo potvrdili da su naši zahtjevi sasvim logični i normalni", rekao je predsjednik Srpske.

 

Dodik je naglasio da je danas imao i telefonski razgovor sa njemačkim ministrom inostranih poslova Valterom Štajnmajerom i da su se saglasili da ova verzija izjave može da bude prihvatljiva.

 

Na pitanje Srne da li današnji razgovor sa njemačkim diplomatom demantuje tvrdnje pojedinih predstavnika PDP-a i SDS-a da su Milorad Dodik i SNSD, čiji je on lider, "prošlost i da niko iz EU na njih ne računa", predsjednik Srpske je rekao da "ne želi da komentariše spekulacije nezrelih političara, za koje je sve prihvatljivo i ništa nje sporno zarad ulaska u vlast".

 

"Moj razgovor za ministrom Štajnmajerom danas je definitivno otklonio bilo kakvu mogućnost da Evropa, a posebno Njemačka i Velika Britanija, imaju neku lošu namjeru ili da će se njihova dobra namjera zloupotrijebiti u domaćim političkim vrtlozima. Štajnamjer prvenstveno želi napredak. U tom pogledu, smatram veoma važnim današnji razgovor i saglasnost o tim, veoma bitnim pitanjima po Republiku Srpsku", naglasio je Dodik.

 

On je ocijenio da su sve komplikacije u vezi sa izjavom o evrointegracijama izazvali domaći političari - od zahtjeva SDA koji su poznati po mnogim pitanjima kada je riječ o BiH pa do tragičnog nepoznavanja situacije od SDS-a koji može da prihvati sve što se ponudi.

 

"To govori da smo bez potrebe izgubili vrijeme", zaključio je predsjednik Republike Srpske.

 

 

(nezavisne.com/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook