RUKOMETNA SENZACIJA STOLJEĆA

Bh. golman i španski trener odveli Katar u finale Svjetskog prvenstva

Sport30.01.15, 18:16h

Bh. golman i španski trener odveli Katar u finale Svjetskog prvenstva
Reprezentacija domaćina ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva za rukometaše Katar plasirala se u finale svladavši Poljsku sa 31-29 (16-13) u polufinalu

Uz obilatu pomoć sudaca i zahvaljujući odličnom golmanu Danijelu Šariću Katarani su postali prva reprezentacija izvan Europe koja je izborila ulazak u finale rukometnih svjetskih prvenstava. U dosadašnja 23 izdanja sve medalje osvojije su reprezentacije sa Starog kontinenta.

 

Poljaci su vodili samo u prvih 20-ak minuta igre, ali veliki broj dvojbenih sudačkih odluka zadržao je Katarane u igri, a nakon što su domaći preuzeli kontrolu rezultata nervozni Poljaci se više nisu uspjeli vratiti. Za pobjedu protiv domaćina Poljacima je trebao iznimno raspoloženi vratar, ali Slawomir Szmal to ovoga petka nije bio.

 

Rafael Capote i Kamalaldin Mallash sa po šest, te Žarko Marković i Mahmoud Hassab Alla sa po pet golova bili su najefikasniji kod Katara, dok su Michal Jurecki s osam i Mariusz Jurkiewicz sa šest pogodaka predvodili Poljake.

 

Katar će u finalu u nedjelju od 17.15 sati igrati protiv pobjednika susreta između branitelja naslova Španjolske i aktualnog olimpijskog pobjednika Francuske, dok će Poljska također u nedjelju, ali od 14.30 sati igrati za broncu protiv poraženog iz susreta Španjolska - Francuska.

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook