28. februara u BKC-u Sarajevo

'Cabaret' ponovno nastupa: Priuštite sebi odličan mjuzikl i osjetite moć scene

Kultura30.01.15, 15:49h

'Cabaret' ponovno nastupa: Priuštite sebi odličan mjuzikl i osjetite moć scene
Doživite ponovno entuzijazam, umjetničku strast, potragu za slobodom i vjeru u ljubav u mjuziklu 'Cabaret 2014'

 

Nakon prve reprizne izvedbe izvedene na Dan državnosti 2014. u prepunom klubu Sloga, publika je istinski uživala u skoro dvosatnom iskoraku iz uobičajenih žanrova prisutnih na domaćim pozorišnim scenama. Odabir kabarea sa svim što on podrazumijeva uistinu je bio hrabar potez. 

 

Budući da su reakcije publike bile i više nego pozitivne, slijedi još jedna izvedba 'Cabareta' koja će se održati 28. februara u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu. 

 

Posebno iznenađenje ovoga puta priredit će vam poznata bh. sopranistica Aida Čorbadžić, koja tumači jednu od glavnih uloga

 

Karte za ovaj mjuzikl u prodaji su od sutra. 

 
''Caberet 2014'' okupio je nekoliko nezavisnih umjetničkih udruženja, a režiju potpisuje Jasmin Duraković. U predstavi učestvuju brojni  glumci i glumice, plesači, balerine i hor te muzičari okupljeni u orkestar koji vodi Nenad Tošić. U predstavi učestvuje i hor Bellarte kojeg vodi dirigentica Alma Aganspahić.

 

Produkciju ovoga projekta potpisuje umjetničko udruženje Bellarte na čelu sa producenticom Nađom Pušilo, koja je istovremeno, uz suradnju sa Dajanom Zilić, bila i koreograf predstave. 


 
Dio glumačke podjele čine Emir Krivalić,  Edhem Husić, Vanesa Glodjo, Armin Omerović, Staša Dukić, Zlatan Školjić, Selma Šrbo Arnautalić, a posebne pohvale zaslužuje Amina Hamzić u glavnoj ulozi Sally Bowles.

 

Vanvremenski i pomalo dekadentni mjuzikl ''Cabaret'', koji jednako uspješno funkcioniše na pozorišnim daskama ali i kao filmska adaptacija, slika je Njemačke početkom tridesetih godina prošlog stoljeća, odnosno njenog društva koje sve dublje tone u nacizam, dok je svakodnevnica protkana neimaštinom i bijedom.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook