PSIHIČKI PROBLEMI UČINILI SVOJE

Mladić koji je noružan upao na TV stanicu bio je 'usamljen' i očaran teorijama zavjere

Hronika30.01.15, 15:14h

Mladić koji je noružan upao na TV stanicu bio je 'usamljen' i očaran teorijama zavjere
Mladić naoružan lažnim oružjem koji je u četvrtak navečer upao u studio nizozemske državne televizije (NOS) i tražio da bude u anteni vijesti u 20.00 sati, bio je 'usamljenik' očaran teorijama zavjere, prema njegovim drugovima koji su u petak razgovarali s medijima

Jedan od njegovih kolega iz razreda na tehničkom univerzitetu u Delftu opisuje ovog 19-godišnjeg studenta kao "inteligentnog, prijatnog i pomalo usamljenog, ali ne ludog", prema časopisu Algemeen Dagblad.

 

Očigledno je bio normalan, ali s vrlo bogatom maštom i živio je "često u svom svijetu", ispričao je NOS-u njegov drugi kolega.

 

- Posljednjih godina, puno se interesirao za teorije zavjera koje se odnose na masone i 'novi svjetski poredak', prema NOS-u.

 

Dnevni list De Telegraaf ga opisuje kao usamljenika koji ima "malo prijatelja" i da je bio zainteresiran za teorije zavjere.

 

Neki studenti s kojima je razgovarao Aglemeen Dagblad, međutim, ocjenjuje da je mladić, identificiran kao Tarik Z., jednostavno tražio da bude zapažen u studentskom "bratstvu", gdje su novi članovi kooptirani od strane starih, ali niko nije mogao dobiti potvrdu ove pretpostavke.

 

Obučen u crno odijelo, bijelu košulju i s tamnom kravatom, naočalima, naoružan nečim što je ličilo na pištolj s prigušivačem, prijetio je čuvaru sigurnosti i tražio da ga odvede na plato vijesti u 20.00 sati, tvrdeći da ima uraditi otkrića "od svjetske važnosti.

 

Konačno je odveden na drugi plato, gdje se scena snimala, a zgrada je evakuirana. Policija je zatim započela napad, a čovjek se mirno predao.

 

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook