BH Gas negoduje

Sarajevo ostaje bez plina, Vlada KS kupuje alternativna goriva?!

Hronika30.01.15, 12:58h

Sarajevo ostaje bez plina, Vlada KS kupuje alternativna goriva?!
Kompanija BH-gas saopštila je da zbog dugovanja postoji opasnost da Sarajevo ostane bez gasa, a da pritom kantonalna Vlada izbjegava platiti dug Sarajevogasa, koji je najveći potrošač



Dugovanja Kantonalnog preduzeća Sarajevogas prema BH-Gasu i dalje se povećavaju - saopćeno je danas iz BH-Gasa.

 

Dodaje se da BH-Gas ne želi zbog neplaćanja obustaviti isporuku gasa svom najvećem potrošaču Sarajevogasu te je u dogovoru sa Sarajevogasom isporuka ovom preduzeću reducirana za 30 posto.

 

To je za posljedicu imalo reduciranje isporuke gasa preduzeću Toplane Sarajevo, koje su djelomično prešle na alternativna goriva.

 

U BH-Gasu negoduju zbog odluke Vlade Kantona Sarajevo za davanje saglasnosti i osiguravanje sredstava kojim će Toplane nastaviti kupovinu alternativnih goriva. Smatraju da se time nanosi šteta BH-Gasu.

 

- To nanosi štetu BH-Gasu, te i njihovom direktnom snabdjevaču Sarajevogasu, jer dugovanja ostaju, a novac se usmjerava za tečna goriva koja dodatno zagađuju zrak u Sarajevu - stoji u saopćenju.

 

U BH-Gasu se pitaju zašto Vlada Kantona Sarajevo dodatno kupuje alternativna goriva, a izbjegava platiti za potrošeni gas.

 

- Ovim neodgovornim odlukama Vlade Kantona Sarajevo BH-Gas se nalazi u još nepovoljnijoj poziciji, koje ovu kompaniju prisiljavaju da pokrene dodatne zakonske mjere - navode iz BH-Gasa.

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook