Bizarni incident

Židovi nakon komemoracije ostali zarobljeni u Auschwitzu

Hronika29.01.15, 14:12h

Židovi nakon komemoracije ostali zarobljeni u Auschwitzu
Bivši zloglasni logor Auschwitz u utorak je bio poprište nevjerovatnog incidenta koji je zamalo prerastao u diplomatski skandal.

 



Predsjednik društva rimskih Židova Riccardo Pacifici i njegova TV ekipa koja je došla snimati komemoraciju za žrtve holokausta na 70. obljetnicu oslobođenja logora ostala je zarobljena u samom kampu nakon što je cijeli program završio! Zaboravljeni i promrznuti Talijani (temperatura je bila -9) tri i pol sata su pokušavali pronaći izlaz iz kampa, ali su pritom aktivirali alarm koji je bio znak za brzu reakcije poljske policije. Ali to nije bio kraj njihovim nevoljama. Poljaci su ih, bez da su ih saslušali, odmah uhapsili i odvezli u stanicu.



- Ponašali su se prema nama kao kriminalcima! Policajci su se samo izmjenjivali na nama - rekao je prestrašeni Fabio Perugia koji je bio u tom društvu. Usput je dodao da mu samo iskustvo u logoru nije bilo 'nezaboravno'.


- Dva Židova zarobljena u Auschwitzu... Ne mogu vam ni objasniti kako sam se osjećao. Šokirani smo, ovo je mjesto gdje sam izgubio dio obitelji, gdje su stradali moji djedovi...



Kada je cijela ova bizarna priča ugledala svjetlo dana morala je reagirati i Poljska ambasada.



- Izražavamo žaljenje zbog ovog neugodnog incidenta. Poljska policija je morala reagirati na taj način, jer ovo je bio veliki dan za sve nas i mjere osiguranja morale su biti na najvišem mogućem nivou, prenosi Jutarnji.hr.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook