VIDEO/ Depo preporuka- 'KOMPLETNO TIJELO' večeras u 20:10

Potresni politički triler koji dovodi u pitanje moralne temelje RS-a?!

Mediji01.03.15, 11:10h

Potresni politički triler koji dovodi u pitanje moralne temelje RS-a?!
Glavne uloge u ovome austrijsko-bosanskom filmu igraju Senad Bašić, Asli Bayram, Adnan Hasković, Miraj Grbić, Adi Hrustemović, Sedžida Šetić, ali i međunarodne glumačke zvijezde James Hallet, Anne Mertens, Jan Henrik Stahalberg. Ukoliko ste propustili film mjeseca na Cinema TV, večeras u 20.10 imate priliku da ga vidite u repriznom terminu.

 


„Kompletno tijelo“ (Body Complete) je šokantna priča o austrijskoj novinarki Nicole koja dolazi u jedno selo unutar teritorije RS-a kako bi istražila tajnanstveni nestanak Edine Julić, djevojke koja se iz Austrije vratila u BiH kako bi pokopala kosti svog oca ubijenog u ratu. Atmosfera straha i sjenki tamne prošlosti nadvijaju se nad malim selom. Postaje sve jasnije da zlo nije pobijeđeno i da živi među njegvoim stanovnicima.

 

Šokantni triler sa krajem koji nikoga u BiH neće ostaviti ravnodušnjim, po riječima autora, pokazuje "istinu o miru u Bosni". Ovo je ambiciozona međunarodna koprodukcija se velikom svijetskom ekipom glumaca (Asli Bayram, James Hallett, Anne Martins, Jan Henrik Stahalberg), ali i bosanskom (Senad Bašić, Adi Hrustemović, Adnan Hasković, Sadžida Šetić, Miraj Grbić i mnogi drugi).


Direktor fotografije u filmu je Šahin Šišić, scenograf Maja Cerić, muziku je komponovao Brane Jakubović (Dubioza Kolektiv), dok je izvršni producent filma bio Jasmin Duraković.


Film je nastao kao rezultat inicijative austrijskog producenta Roberta Hofferera koji je u ratu primio grupu izbjeglica iz Zvornika i, saznavši njihovu tragičnu priču, donio odluku da u budućnosti snimi film koji će se baviti tragičnim sudbinama ljudi iz BiH u posljednjem ratu.


Suradnika za projekat našao je u Lukasu Sturmu, poznatom austrijskom reditelju i dokumentaristi, te su njih dvojica zajedno realizirali ovaj film koji je prikazan na preko 50 festivala širom svijeta, osvojivši niz zapaženih nagrada. Film je izazvao interes u evropskoj javnosti, a opisavan je „kao potresni politički triler koje dovodi u pitanje moralne temelje RS-a“.

 


Zanimljivost filma jeste i činjenica da kompletnu izvršnu produkciju filma vodila ekipa filmskih radnika iz BiH na čelu sa producentskom kućom DEPO. Film je sniman u Sarajevu i okolini.


Film je bh. tv premijeru imao na Cinema TV, prvome bh. filmskom tv kanalu pokrenutom tokom prošle godine i koji sve više postaje neizostavna platforma za gledanje premijernih filmskih naslova u BiH.

 

Pogledajte Film mjeseca na Cinema TV – „Kompletno tijelo“ potresni triler sa krajem kakav dosad nije viđen ni u jednom filmu o posljednjem ratu u BiH i njegovim posljedicama.


GDJE I KAKO GLEDATI OVAJ FILM:
Cinema TV je trenutno dostupna na kabovskim televizija HS-HKB i BHB, te na Super TV/Logosoft.


Od 1. februara Cinema TV može se gledati i na Moja TV u okviru dodatnog paketa koji se plaća 1 KM.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook