Još uvijek bez predsjednika i dopredsjednika FBiH

Čović: Moramo imati alternativno rješenje dogovoru sa SDP-om

Front29.01.15, 13:13h

Čović: Moramo imati alternativno rješenje dogovoru sa SDP-om
Morat će postojati alternativno rješenje dogovoru sa SDP-om, jer ako budemo ovisili o bilo kome nemamo rješenja. Onda se ništa neće promijeniti ni za naredna tri mjeseca. Znači, mora biti alternativa takvom rješenju i pošto je dominantno SDA zadužena da pokuša naći to rješenje pričekat ću ponedjeljak da čujem što se uspjelo uraditi - izjavio je za Fenu hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, komentirajući pokušaje da se deblokira izbor predsjednika i dopredsjednika Federacije BiH.

 



Potvrdio je da je danas imao duži razgovor o toj temi s bošnjačkim članom Predsjedništva BiH i zamjenikom predsjednika SDA Bakirom Izetbegovićem te da je i taj razgovor „išao u pravcu da bi se preko vikenda definitivno moralo znati kako će se riješiti problem s Klubom Srba u Domu naroda, odnosno da idućeg tjedna možemo završiti imenovanje predsjednika i dopredsjednika Federacije“.



- Mislim da smo vrijeme potrošili i da smo došli u situaciju da se to sada mora završiti na bilo koji način - ustvrdio je Čović.



Kaže da prema njemu nije bilo zahtjeva da se pristupi uspostavi izvršne vlasti na državnoj razini ne čekajući deblokadu procesa uspostave vlasti u Federaciji.



-I oni koji bi eventualno mogli ići s takvim inicijativama znaju kakav je moj stav. Jedino što mi možemo uraditi jest da implementiramo u potpunosti rezultate izbora i sačekat ćemo ponedjeljak da vidimo što će se dogoditi u Federaciji. To je početni potez koji se treba povući kako bi se pristupilo i formiranju vlasti na razini BiH- ističe Čović.



U izjavi za Fenu je posebno naglasio da će HDZBiH i dalje inzistirati na suradnji sa SDA, a ako to partnerstvo nema dovoljno kapaciteta u jednom koalicijskom promišljanju možda će imati u nekom drugom.



-Ne želim ništa prejudicirati. Pričekajmo ponedjeljak da vidimo što će se dogoditi. Jedino je sigurno da će HDZBiH inzistirati i jačati partnerstvo sa SDA i transformirati ga u jedno strateško partnerstvo - zaključio je Čović.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook