Na današnjoj sjednici usvojena odluka

Vlada KS uputila zvaničan zahtjev za smjenu Mesihovića

Hronika28.01.15, 17:54h

Vlada KS uputila zvaničan zahtjev za smjenu Mesihovića
Vlada je danas donijela zaključak o pokretanju postupka pred Centralnom izbornom komisijom BiH o utvrđivanju postojanja sukoba interesa.

 

 

Vlada Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici ostala je pri Odluci o davanju na korištenje policijskih uniformi policajcima u Goraždu i Orašju, koju je donijela na prošloj sjednici.

 

Odluka će biti realizirati nakon što Centralna popisna komisija KS utvrdi stvarno stanje i usaglasi ga sa knjigovodstvenom evidencijom spomenute opreme, jer po trenutnom knjigovodstvenom stanju ove zalihe postoje samo jednim manjim dijelom, nikako u količinama koje su prvobitno nabavljene.

 

- Na osnovu Odluke Skupštine KS o davanju saglasnosti Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću "Sarajevogas" Sarajevo za upis hipoteke na nekretnine u vlasništvu, radi dugoročnog kreditnog zaduženja kod komercijalne UNION banke, Vlada je danas utvrdila tekst Sporazuma o međusobnim obavezama za obezbjeđenje sredstava za vraćanje kredita namijenjenog za sprečavanje obustave isporuke prirodnog gasa Kantonu Sarajevo, a u vezi zaduženja na iznos kredita od 1.300.000 KM - navodi Press služba KS.

 

Vlada je danas informirana i o aktivnostima KJKP "Toplane - Sarajevo" oko potrošnje tečnih goriva, koja je nastala zbog redukcije prirodnog gasa na što je Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša dalo saglasnost kao i za hitnu nabavku tečnih goriva a sve u cilju održanja gasnog sistema Kantona Sarajevo.

 

- Vlada je danas donijela zaključak o pokretanju postupka pred Centralnom izbornom komisijom BiH o utvrđivanju postojanja sukoba interesa po članu 5. Zakona o sukobu interesa FBiH u postupku izbora i imenovanja ministra Federalnog ministarstva zdravstva prof. dr. Rusmira Mesihovića za generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo, od 13. januara ove godine - navodi se.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook