Foto / Teška nesreća u centru Sarajeva

U ulici Hiseta srušila se skela, dvije osobe poginule

Hronika28.01.15, 18:24h

U ulici Hiseta srušila se skela, dvije osobe poginule
U sarajevskoj ulici Hiseta dogodila se nesreća u kojoj po saznanjima sa lica mjesta ima nekoliko teže povrijeđenih osoba, javlja Fena.



Te osobe su radnici koji su radili na izgradnji novog objekta, gdje su postavljene skele u jednom momentu pale i izazvale tešku nesreću.

 

hiseta-skela-nesreca-2



Prisutni građani odmah su pristigli u pomoć povrijeđenim radnicima. Trenutno uviđaj obavlja policija, a na lice mjesta stigla je i hitna pomoć.

 

Na Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS) dosad su primljene dvije osobe koje su stradale kad se danas kasno poslijepodne srušila skela u stambeno-poslovnoj zgradi u izgradnji u ulici Hiseta 11 na Marijin Dvoru.

 

hiseta-skela-nesreca-1



Glasnogovornica KCUS-a Muamera Šehić kazala je Feni da su kod pacijenta inicijala N.H. konstatirane teže tjelesne povrede, ali da je dijagnostika još u toku.



- Reanimacija drugog pacijenta inicijala H.R. počela je već u kolima Hitne medicinske pomoći, nastavljena je i na Klinici urgentne medicine, ali nažalost nije uspjela i preminuo je - kazala je i precizirala da očekuju još pacijenata.

 

Kako javlja Avaz, na licu mjesta nalaze se i istražitelji iz Kantonalnog tužiteljstva. Prema njihovim nezvaničnim izjavama, dvije osobe su poginule.

 

hiseta-skela-nesreca-2



Za radove na izgradnji nove zgrade zadužena je firma FAMUS GRADNJA 3 d.o.o.

 

Prilikom rušenja skele potrgane su tramvajske žice, tako da su tramvaji preusmjereni na Željezničku stanicu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg; Foto: Fena i Anadolija)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook