Uspjeh mlade bh. skijašice

Šejla Merdanović osvojila 11. mjesto u veleslalomu

Sport28.01.15, 16:37h

Šejla Merdanović osvojila 11. mjesto u veleslalomu
Mlada bosanskohercegovačka skijašica Šejla Merdanović osvojila je 11. mjesto u veleslalomu na Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu u Austriji i Lihtenštajnu.



Nakon prve vožnje zauzimala je 15. mjesto, a dobrom drugom vožnjom uspjela je popraviti plasman za četiri pozicije.



Ovo je bio drugi nastup mlade skijašice Željezničara na EYOF-u, nakon što je jučer nastupila u slalomu.



Trener alpskih skijaša bh. tima Nedžad Mirojević zadovoljan je plasmanom i nastupom mlade bh. skijašice, posebno u drugoj vožnji.



U izjavi za Fenu Mirojević naglašava da je Merdanović postigla veliki rezultat u snažnoj konkurenciji, a posebno jer je zbog povrede koljena pauzirala pola godine.



- Šejla je zbog povrede nešto lošije nastupila u slalomu, dok se danas u veleslalomu ''provukla'' na tehniku i znanje, tako da je ustvari pokazala koliko zna skijati. Fizički nije potpuno spremna jer je imala operaciju ligamenta desnog koljena. Prezadovoljan sam njenim nastupom, pogotovo u drugoj vožnji i vjerujem da će do kraja sezone biti sve bolja - rekao je Mirojević.



Dodao je da nije mala stvar biti 11. u konkurenciji 85. mladih skijašica Evrope.



Na EYOF-u su danas nastupili i bh. nordijci Stefan Anić, Sara Mumović i Teodora Đukić. Anić je u skijaškom trčanju na 7,5 km zauzeo 68. mjesto, dok je Mumović u skijaškom trčanju na 5 km zauzela 65., a Đukić 70. mjesto.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook