Stvarno funkcioniše

Da li ste depresivni ove tmurne zime? Jedite banane i podignite hormon sreće!

Lifestyle28.01.15, 14:43h

Da li ste depresivni ove tmurne zime? Jedite banane i podignite hormon sreće!
Jeste li znali da banana potiče stvaranje hormona sreće serotonina?

 

Upravo je serotonin poznat po tome što nas može opustiti, poboljšati nam raspoloženje i pomoći nam da se osjećamo sretnije

Naime, banane sadrže triptofan, aminokiselinu koju tijelo pretvara u serotonin, poznat po tome što nas može opustiti, poboljšati nam raspoloženje i pomoći nam da se osjećamo sretnije. A upravo je sreća neizostavan faktor za kvalitetno funkcioniranje u poslovnim obavezama i način kako da lakše prebrodimo svakodnevicu i neprestanu trku s vremenom.


Uz osjećaj sreće, banana će nahraniti i vaše živce, obranit će vas od depresije i stresa, ali i dati vam toliko potrebnu energiju kada osjetite prve znake umora i kada vam tijelo i um ne reagiraju na način na koji biste vi htjeli. Bogata je željezom te nizom vitamina koje pospješuju kvalitetnije i bolje funkcioniranje ljudskog organizma, a u mnogim slučajevima banane su se pokazale kao odličan nadomjestak za tablete te pomogle u otklanjanju mnogih zdravstvenih tegoba poput anemije, žgaravice ili poremećaja rada crijeva.


Iako su se kroz vrijeme pojavile mnoge predrasude o banani kao voću koje je prepuno kalorija, prava istina je da jedna banana sadrži 89 kalorija i da zbog svojih bogatih vlakana može pridonijeti boljoj probavi. Koliko je korisna banana najbolje pokazuje činjenica da je u svojoj svakodnevnoj prehrani konzumiraju mnogi vrhunski sportaši jer dvije banane pomažu održavanju šećera i energije 90 minuta.


Mislili ste da banana deblja? Činjenice su ipak malo drugačije.

 

 

(dnevnik.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook