Sandžački muftija o 'srpskom svojatanju'

Zukorlić: Kad god im je trebalo pameti, Srbi su išli kod Bošnjaka! Dokaz su Kusta, Meša i Rasim

Hronika28.01.15, 11:19h

Zukorlić: Kad god im je trebalo pameti, Srbi su išli kod Bošnjaka! Dokaz su Kusta, Meša i Rasim
Muftija sandžački Muamer Zukorlić ni ovoga puta nije propustio priliku da na jedan od najvećih pravoslavnih vjerskih praznika, Svetog Savu, provocira Srbe - piše alo.rs

 

On je prilikom osnivanja prvog bošnjačkog centra u Beču, između ostalog, rekao da su Srbi kad god im je trebalo pameti išli kod Bošnjaka, a kao dokaze naveo primjere Emira Kusturice, Meše Selimovića, ali i Rasima Ljajića.

 

Takva je situacija i sa Emirom Kusturicom, znam da vam se kosa na glavi podigne kada ga pomenem, ali da su Srbi mogli bez Emira Kusturice, ne bi ga na ovaj način prihvatili, forsirali i plasirali. To znači da srpska nacija i kultura ne mogu bez bošnjačkih mozgova.

 

Emir Kusturica je jedan bošnjački mozak koji gledano sa aspekta kreacijskog kapaciteta prednjači u Srbiji, te ga Srbi smatraju svojim genijalcem. Emir Kusturica je najveći srpski prosvjetitelj poslije Svetog Save - izjavio je Zukorlić, navodeći da to ne govori zato što je Bošnjak, već zato što su to činjenice.


Kao dodatni primjer je naveo književnog velikana Mešu Selimovića.


- Srpski narod vam ne bi vratio Mešu Selimovića ni za kakve pare, iako je Meša Mehmed, a Mehmed je od Muhameda. I sada Srbi zvanično pišu o tome da je Meša srpski pisac. Zamislite, Mehmed Meša Salimović je srpski pisac. Dakle, Meša je nesporno genijalac kojeg Srbi prisvajaju, bez obzira na to kakvo mi mišljenje imali o njemu. Razlog tome je što srpska kultura ne može bez Meše Selimovića, kada njega sklonite, tu ostaje rupa - zaključio je Zukorlić i šeretski dodao da je Rasim Ljajić „ime broj jedan u Beogradu u politici“, jer se jedini održao 15 godina na političkoj sceni.

 

(alo.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook