DANAS DRUGI PLAĆAJU ZBOG NJEGOVE GREŠKE

Jedan od osnivača Udruge Franak 2008. pisao: Preveslao sam banku i uzeo kredit u švicarcima

Hronika28.01.15, 08:53h

Jedan od osnivača Udruge Franak 2008. pisao: Preveslao sam banku i uzeo kredit u švicarcima
Božo Ivošević, jedan od osnivača Udruge Franak, na stranici forum.hr 2008. pod nadimkom "domar" se hvalio kako je bankovne činovnike morao učiti poslu i prisilio ih da mu daju tada kredit u švicarskim francima. Dva stambena kredita u eurima je htio prebiti novim, povoljnijim iako mu ove u francima osobna bankarica nije preporučila.

"Shvatila me ozbiljno tek kad sam sjeo za komp osobnog bankara i na službenim stranicama PBZ-a našao kreditnu liniju koja mi je zanimljiva. Kredit je bio na akciji, a oni nisu imala pojma o njemu", pisao je tad Ivošević.

 

Budući da se onda nešto zakompliciralo pri odobravanju kredita s Croatia osiguranjem bankarima je prijetio i novinarima. Toliko je bio uporan da dobije kredit baš u "švicarcima" da, rekao je, njegov glas još pamte u kreditnom odjelu PBZ-a.

 

Savjetovao je Ivošević tada ostale forumaše da razgovaraju s više osobnih bankara iste banke, ali i u različitim poslovnicama.

 

Glupi domar sa srednjom školom

 

"Samo se naoružajte informacijama i strpljenjem", pisao je član buduće Udruge Franak.

 

Koliko je on bio dobro informiran pokazala je već iduća godina kada su krenuli problemi s ratom.
Krajem 2009. bankarica ga je nazvala da mu objasni zašto rata raste. I opet joj je prijetio novinarima.

 

"Ja sam glupi domar sa srednjom školom i nije moje da pratim zakonske akte banke, a vi moje neznanje debelo zloupotrebljavate. Nemam love da se nadmećem s vama po sudovima, svojim postupcima ste zainteresirali medije... to bi vam trebalo biti dovoljno da promijenite svoju politiku prema profitu", prenosio je svoje riječi na forumu.

 

Dvije godine kasnije "neuki domar" je s nekoliko istomišljenika osnovao Udrugu Franak. Te godine rata kredita iznosila mu je 5.000 kuna, a tri godine prije, kad je silio službenike da mu daju baš taj kredit, rata mu je bila 3.000 kuna.

 

Informirao se u HNB-u

 

Kad smo ga molili da prokomentira za Index svoje inzistiranje 2008. da dobije kredit baš u franku rekao je. "A što da vam kažem sada? Reći ću da ja to nisam napisao. To je mogao i netko drugi pisati na forumu". Ipak, dodao je, napravio bi isto da raspolaže s informacijama koje je imao tad. Ivošević je naime, tvrdi, prije dizanja kredita nazvao HNB i tamo su mu rekli da mu se najviše isplati kredit baš u švicarskom franku.

 

"Da znam sve što sada znam, naravno da nikad ne bih uzeo taj kredit", zaključio je Ivošević, koji se lani priključio novoj stranci Ljube Jurčića "Novi val-stranka razvoja". 

 

 

 

(index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook