UPLAKANE KOLEGE ISPRATILE KEMALA MONTENA

'Odlazi Kemo svom Sarajevu ostavljajući da grijemo dušu njegovim stihovima'

Hronika26.01.15, 18:09h

'Odlazi Kemo svom Sarajevu ostavljajući da grijemo dušu njegovim stihovima'
Zagrebački Mirogoj vrvio je poznatim licima koja su na vječni počinak ispratila legendarnog glazbenika Kemala Montena

Taktovima omiljene mu pjesme "Time to say goodbye" tugujuća rodbina, brojni prijatelji i poznanici, zapravo svatko koga je Kemo barem dotaknuo tijekom života, ispratili su na zagrebačkom Mirogoju vrsnog glazbenika i kantautora Kemala Montena.

 

– Odlazi Kemo svom Sarajevu ostavljajući da grijemo dušu njegovim stihovima – kazao je o pokojnom prijatelju Siniša Škarica pa zastao kako bi obrisao suze i dodao: – Opraštamo se s njim na njegovu posljednjem ovozemaljskom putovanju, dragi naš Kemica... Škarica je Montena nazvao i velemajstorom sjetnog akorda pa se prisjetio njihova prijateljstva dugog 44 godine, ali i druženja s Arsenom i Gabi Novak, koji su također ponosno stajali, s tugom u očima i u tišini, uz odar glazbenika.

 

Na Mirogoj su prijatelja došli pozdraviti i Željko Bebek sa suprugom Ružicom, Dino i Viktorija Rađa, Novi fosili, Rajko Dujmić, Rade Šerbedžija, Siniša Škarica, Boris Novković, Ivica Propadalo i pjevačica Lea Mijatović iz Teške industrije, Aki Rahimovski, Sandi Cenov, Miro Ungar i mnogi drugi. Od omiljenog Sarajlije došli su se oprostiti i predsjednik Ivo Josipović i zagrebački gradonačelnik Milan BandićIz Zadra je u Zagreb stigao Mladen Grdović koji je samo kratko komentirao: – Još sam jako tužan, bili smo prijatelji 35 godina. Kemo je bio duša od čovjeka. S puno ponosa i tuge stajao sam uz njegov lijes... – Nema čovjeka koji nije volio Kemu i bio dobar s njim – kazao je vidno potreseni Vlado Kalember, a suze nije skrivao ni Rade Šerbedžija koji je Kemala ispratio recitacijom, jedva govoreći od tuge.

 

Natmurilo se, ispraćajući Kemu, i nebo iznad Zagreba, a mnogi od onih koji su ga došli ispratiti nisu skrivali suzu u očima dok je prema Sarajevu krenuo uz stihove 'Svi koji su otišli iz života moga u pjesmama mojim vječno će da žive' iz njegove vlastite pjesme 'Hvala svima'. 

 

Komemoracija za Montena održat će se u srijedu 28. siječnja u 12 sati u sarajevskom Narodnom pozorištu, a pogreb će biti istoga dana u 14:30 sati na sarajevskom groblju Bare. Kemalovi prijatelji Halid Bešlić i Ivica Šarić nastojali su da mjesto Montenove grobnice bude u blizini njegovih prijatelja Davorina Popovića i Mirze Delibašića, no navodno su sva mjesta zauzeta pa će o Keminu počivalištu odlučiti njegova obitelj.

 

Nesretni glazbenik iznenada je preminuo od sepse prošle srijede u zagrebačkoj bolnici Rebro u 67. godini života. Vijest o njegovoj smrti glazbenike je zavila u crno.

 

 

(večernji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook