NOVI PORAZ

Bjelorusija deklasirala bh. rukometaše u 'President kupu'

Sport26.01.15, 16:51h

Bjelorusija deklasirala bh. rukometaše u 'President kupu'
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Bjelorusije s 37:29 (20:16) u prvoj utakmici ''President kupa'' - razigravanja za plasman od 17. do 24. mjesta Svjetskog prvenstva u Kataru

Izabranici selektora Dragana Markovića nadigrani su od Bjelorusa u svakom segmentu igre današnjeg meča. BiH je bila ravnopravan protivnik Bjelorusiji samo u prvih 15. minuta utakmice, u periodu kada se igralo gol za gol.

 

Nakon 15. minuta igra reprezentacije BiH se ''raspala'', a Bjelorusi su greške protivnika znali iskoristiti, te je Bjelorusija u 25. minutu utakmice došla do pet golova prednosti (19:14).

 

BiH je do kraja poluvremena uspjela smanjiti na četiri gola zaostatka 20:16, a tim rezultatom je završen prvi period igre.

 

U drugom poluvremenu nije bilo promjena u igri bh. selekcije. Bjelorusi su igrali mnogo bolje i došli do osam golova prednosti u 45. minutu susreta.

 

Koliko je Bjelorusija bila bolji protivnik govori podatak da BiH nije uspjevala smanjiti rezultat ni s igračem više na terenu, u situacijama kada su bjeloruski igrači kažnjavani s po dvije minute.

 

U 50. minutu Bjelorusija je došla do čak devet poena prednosti (33:24). Do kraja susreta BiH nije uspjela smanjiti visoku prednost Bjelorusa koji su slavili rezultatom 37:29.

 

Napad Bjelorusije predvodio je igrač Barcelone Sergej Rutenka, koji je postigao devet golova, a njegov brat Denis Rutenka je dodao šest pogodaka.

 

U reprezentaciji BiH raspoložen je bio Senjamin Burić sa šest golova, dok je Dejan Malinović postigao pet pogodaka.

 

BiH će na SP-u u Kataru odigrati još meč za plasman na 19. mjesto, a igrat će sutra protiv poraženog iz meča između Rusije i Češke Republike.

 

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook