Teška životna kušnja BH košarkaša

Teletovićev trener Walsh: Da je ušao s nama u avion, mogao je umrijeti!

Sport26.01.15, 13:15h

Teletovićev trener Walsh: Da je ušao s nama u avion, mogao je umrijeti!
Bez obzira koliko Brooklyn Netsi platili Tima Walsha, dugogodišnjeg kondicijskog trenera, on će uvijek vrijediti više od toga, a od nedavno i porodici Mirze Teletovića…

 

 

Tim Walsh je čovjek koji je vjerovatno Mirzi Teletoviću spasio život! Reprezentativac BiH se tokom utakmice u Los Angelesu požalio na teško disanje. Walsh je zatražio da ga odvedu u bolnicu, no liječnici odjela hitne pomoći California Medical Centera nisu dijagnosticirali ništa.

 

Teletović je vraćen momčadi s objašnjenjem da je riječ samo o umoru, no Walsh se nije mirio s time i inzistirao je da Mirza ponovno ode s njim u bolnicu. Na tom pregledu otkriveno je da Teletović ima plućnu emboliju, odnosno krvne ugruške u oba plućna krila.

 

''Da je ušao s nama u avion, mogao je umrijeti. Hvala Bogu da je Tim bio s njim i na svemu tome inzistirao'', rekao je trener Netsa Lionel Hollins.

 

Bojan Bogdanović, koji je Teletovićev najbolji prijatelj u momčadi, mislio je da je jednostavno izvan forme i da otuda problemi s disanjem u posljednjim utakmicama.

 

''Puno će mi nedostajati jer je iz moje zemlje i govori moj jezik, a i bliski smo prijatelji. Prerano je govoriti o tome što će biti s njegovom karijerom, no ja se nadam da će biti spreman za sljedeću sezonu'', zaključio je hrvatski reprezentativac. 

 

(dnevnik.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook