Provjerite prije kupovine

Evo po čemu možete prepoznati neudobne cipele

Lifestyle25.01.15, 13:10h

Evo po čemu možete prepoznati neudobne cipele
Vjerovatno su rijetke one koje barem jednom u životu nisu naletjele na par vrlo neudobnih štikli zbog kojih su zažalile što su ih ikad kupile.

 

Nove cipele na visoku petu koje ste s velikim veseljem obuli za izlazak s prijateljicama napravile su vam ogromne žuljeve i bolove u stopalima te ste požalili što ste ih ikad kupili? Zvuči li vam to poznato?

 

Da vam se takvo nešto ne dogodi, evo nekoliko korisnih savjeta koji će vam na vrijeme otkriti da su cipele na petu u koje ste se zaljubili zapravo štikle iz pakla! 


 
1. Birajte prirodne materijale 


Odlučite se za cipele izrađene od prave kože ili brušene kože, jer će se oblikovati prema vašem stopalu i tako smanjiti trenje prilikom nošenja. Sintetički materijali su krući.


 
2. Ne kupujte premalene cipele


Velika je greška kupiti premalene cipele. Isprobajte možete li pomicati nožne prste kad obujete štikle. Ako osjećate pritisak u prstima, odustanite od kupnje.


3. Dobro testirajte cipele u trgovini


Nemojte samo stajati u cipelama i napraviti par koraka u trgovini. U trgovinama su često podovi posebno podstavljeni da pojačaju dojam udobnosti, tako da pokušajte hodati po pločicama. Zatvorite oči dok hodate i usredotočite se na osjećaj u nogama. Ako se pojavljuje pritisak na pojedinim mjestima, to je upozorenje da bi se mogli stvoriti žuljevi. 

 

4. Oprezno s previsokim petama


Vrlo visoka štikla sama po sebi najčešće je vrlo neudobna pa nemojte pretjerivati s visinom peta. Radije se odlučite za punu petu ili onu koja nije jako visoka i tanka.
 

5. Cipele nemojte kupovati ujutro


Ovaj vam se savjet sigurno čini čudan, ali poslušajte ga! Stopala se lagano šire tokom dana, naročito u ljetnim mjesecima, tako da, ako je moguće, kupnju cipela prebacite za kraj dana. Ako ste cipele obuli ujutro, nije isključeno da će vas žuljati pred kraj dana. 

(Tportal.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook