Na programu prvi mečevi osmine finala

Kreće završnica Svjetskog rukometnog prvenstva u Kataru

Sport25.01.15, 11:45h

Kreće završnica Svjetskog rukometnog prvenstva u Kataru
Na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Kataru danas su na programu prvi mečevi osmine finala prvenstva, javlja izvještač Fene iz Dohe.

 



Od 16.30 sati igraju Austrija - Katar i Slovenija - Makedonija, dok u 19.00 počinju susreti Hrvatska - Brazil i Španija - Tunis.


U ponedjeljak su osim četiri utakmice osmine finala planirani i susreti u okviru „President's Cup“, u okviru kojeg će se prvo šestoplasirane reprezentacije iz grupa igrati svoje „polufinale“ za poredak od 21. do 24. mjesta.



Nakon ovih utakmica, koje se kao i kompletan „President's Cup“ igraju u „Duhail Areni“, sastaju se petoplasirane ekipe, i to Bjelorusija – Bosna i Hercegovine, te Češka – Rusija, koje razigravaju za plasmane od 17. do 20. mjesta. U utorak, od 15.00 sati (po bosanskom vremenu) sastaju se poražene ekipe, a od 17.00 sati pobjedničke ekipe za naslov pobjednika „President's Cup“.



Najslabije plasirane ekipe po grupama će svoj poredak na prvenstvu odigrati u utorak, 27.januara, utakmicama u kojima će od 11.00 sati igrati 'fenjeraši' tj. poražene ekipe, a od 13.00 sati pobjedničke ekipe, koje će odlučiti kome će pripasti 21. pozicija na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2015. godine u Kataru.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook