Cerić upozorava

Kome nije jasan napad na ef. Velića, neka i dalje sjedi na minderu i govori 'ovako se više ne mere'

Hronika25.01.15, 10:41h

Kome nije jasan napad na ef. Velića, neka i dalje sjedi na minderu i govori 'ovako se više ne mere'
Dr. Mustafa Cerić, predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa i reis emeritus oglasio se povodom incidenta koji se prije dva dana dogodio u sarajevskoj džamiji, kada su usred klanjanja džuma namaza upali mladići u majicama na kojima su bile zastave ISIL-a, te vrijeđali imama Muhameda ef. Velića.

 

 

Tom prilikom, ef. Velić i vjernici istjerali su ih iz džamije, a policija je identificirala izgrednike, piše novinska agencija Patria.

 

-Bošnjaci nemojte zanemariti "mali" incident u sarajevskoj džamiji Stara Breka pod Hrastovima, gdje je imam i hatib Muhamed ef. Velić, jedan od najaktivnijih i najuglednijih sarajevskih imama. Izvještaj imama Velića o tom "malom" incidentu, kojeg su prenijeli utjecajni portali, ne smije nas ostaviti ravnodušnim, odnosno ne smijemo tu malu vatru, tu malu bolest, tog malog neprijatelja zanemariti i, što je najvažnije, ne smijemo zanemariti malu mudrost, koja nas može spasiti... a da bi nas mala mudrost spasila, moramo je spoznati, moramo se oko nje okupiti, moramo je prihvatiti da nas vodi pravim putem... oni kojima ovo nije jasno neka se odmaknu i neka nastave da sjede na minderu i neka viču "ovako se više ne mere".

 

Ali one Bošnjake na najvišim funkcijama u državi i one od najvišeg ugleda u našem narodu, kojima je ovo jasno pozivam da se što prije okupimo na jednom mjestu kako bi svako od nas ponudio svoju malu mudrost, od koje bismo mogli napraviti veliku mudrost sa kojom bismo se mogli oglasiti gradu i svijetu i staviti do znanja da ćemo i najmanju vatru odmah gasiti, da ćemo i najmanju bolest odmah liječiti, da ćemo i najmanjeg neprijatelja naše zajednice odmah ukrotiti te da ćemo prihvatiti i najmanju mudrost svih ljudi dobre volje radi mira, sigurnosti i sreće svih nas i naših komšija u našem gradu i u našoj zemlji.

 

Bošnjaci, treba nam pod hitno mala mudrost dok nas nije obhrvala velika glupost, poručio je dr. Cerić. 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook