EROTSKA DUO DRAMA NA SCENI

Seksi predstava u Hrvatskoj: Ludo je iskustvo biti gola i erotična 'Dama s kamelijama'

Kultura28.12.14, 21:25h

Seksi predstava u Hrvatskoj: Ludo je iskustvo biti gola i erotična 'Dama s kamelijama'
'Dama s kamelijama' kao intimistička drama u kojoj se isprepleću trenutačna i slijepa ljubav mladića i plemenitost heroine

 

Da, ogolila sam se na sceni, ali ne na vulgaran ili jeftino seksualiziran način. Umjesto toga, publici sam ponudila gole emocije... Ovim je riječima hrvatska glumica za Jutarnji.hr ukratko opisala svoju ulogu u novoj hit predstavi koja se igra u zagrebačkoj Tvornici. A riječ je o erotičnoj dramskoj izvedbu čuvene 'Dame s kamelijama'

 

Duo drama


Bilo je ludo, jako dobro, zanimljivo, a značajnu rolu odigrala je i predivna publika - zadovoljno kaže Senka Bulić nakon nedjeljne premijere predstave “Dama s kamelijama”, odigrane u zagrebačkoj Tvornici. Ljubavna priča u kojoj se Senki (koja je i režirala predstavu) na pozornici pridružio Stipe Kostanić adaptirana je kao intimistička duo drama.


Adaptacija teksta


- U našoj adaptaciji teksta iz dramskog tkiva komada izdvojili smo likove i dijalog Armanda Duvala i Marguerite Gautier te ljubavnu dramu odricanja od voljene osobe pokazali u zgusnutom obliku. Strasti su u ovoj drami prikazane uistinu ogoljenije. Budući da je priča više nego poznata, činilo nam se opravdanim pokazati je ne kao projekciju, nego kao prisjećanje, iz unutarnjeg vremena protagonista, kao intimističku dramu u kojoj se isprepleću trenutačna i slijepa ljubav mladića i plemenitost heroine - kaže Senka Bulić, otkrivajući da je kao umjetnicu zanimaju sva pitanja vezana uz ljubav.


- Teško je ne zapitati se gdje je ljubav danas, što je to opsesivna ljubav, kako bi danas izgledala romantična smrt... Odgovore smo pokušali pronaći u predstavi. Naravno, sve to ne bi uspjelo da moj glumački partner Stipe Kostanić ne dijeli sličan senzibilitet kao i ja - kaže Senka Bulić za Jutarnji.hr.


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook