POŽAR STAVLJEN POD KONTROLU

Pakao na Jadranu: U toku spašavanje putnika na trajektu 'Norman Atlantic', jak vjetar nosi sve pred sobom

Hronika28.12.14, 20:36h

Pakao na Jadranu: U toku spašavanje putnika na trajektu 'Norman Atlantic', jak vjetar nosi sve pred sobom
Trajekt će biti dovučen do italijanske ili albanske obale u zavisnosti od vremenskih uslova

 

Spasilački centar pri grčkom Ministarstvu pomorstva i trgovine saopćio je da će u zavisnosti od vremenskih uslova trajekt "Norman Atlantic" biti dovučen do italijanske ili albanske obale, te da se putnici uglavnom dobro osjećaju nakon što je požar koji je danas buknuo stavljen pod kontrolu.


Kako saznaje AA,  požar na trajketu "Norman Atlantic" stavljen je pod kontrolu, a u evakuaciji putnika učestvuje osam brodova. Spašavanje putnika sa trajekta otežava jak vjetar.


Prema izvorima Ministarstva odbrane Grčke, na mjesto nesreće poslana je fregata, dva helikoptera Super Puma, dva helikoptera mornaričkih snaga i avion tipa C139.


Trajekt "Norman Atlantic" plovio je od Patrasa u Grčkoj prema italijanskoj luci Ancona kada je izbio požar čiji uzrok još nije utvrđen. Na trajektu su se nalazila 422 putnika, 56 članova posade i 200 vozila, a dosad je evakuisano oko 170 osoba. Ranije je saopćeno kako u nesreći nema mrtvih ni povrijeđenih.


Grčki mediji navode da su se na trajektu nalazili državljani Italije, Turske, Njemačke, Grčke, Rusije, Albanije, Malte, Francuske i Egipta.

 

(Anadolija/aa/Foto: Ilustracija)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook