Opasnosti vrebaju sa svih strana

Ove stvari nikako ne bi smjele približiti se vašoj vagini

ŽENA iN28.12.14, 11:15h

Ove stvari nikako ne bi smjele približiti se vašoj vagini
Vaša vagina je vrlo osetljivo područje, a čak i kada vam nešto djeluje bezazleno, može vas ostaviti sa infekcijom, iritacijom ili ogrebotinom na ovoj regiji. Vrlo je bitno da znate šta smije, a šta nikako ne smije da se približi vašoj vagini.

 

 

PLASTIČNE I GUMENE SEKSI IGRAČKE


Kada ih koristite neko vrijeme, vibratori od mekane plastike i gume mogu da se pohabaju, a te male pukotine su idealne za skrivanje mikroba. Tako ćete vrlo lako dobiti infekciju, zato ako koristite ovakve spravice, birajte one od tvrde plastike, silikona ili nerđajućeg čelika. I ne zaboravite da ih operete poslije upotrebe.

 
VOĆE I POVRĆE


Iako mnogima djeluje zanimljivo, ubacivanje voća i povrća u vaginu može da naruši prirodnu mikrofloru ove osjetljive regije. Tako može lako da dođe do bakterijske ili gljivične infekcije.

 
ULJANI LUBRIKANTI


Lubrikant je odličan izum i mnogim ženama je poboljšao seksualni život. Ali, izbjegavajte on koji u sebi sadrže ulje ili vazelin. Takve lubrikante je teže isprati, zbog čega postavlja idealne uslove za razvoj bakterija. Takođe, uljani lubrikanti mogu da dovedu do pucanja kondoma, što sa sobom nosi još rizika. Najbolje je da se opredijelite za one koji su na bazi silikona ili vode.

 
INTIMNI SAPUNI


Mnogi ginekolozi tvrde da su intimni sapuni, dezodoransi i vlažne maramice potpuno nepotrebni, jer se vagina sama čisti. Ovi proizvodi sadrže puno hemikalija koji isušuju vaginu, iritiraju je i podstiču razvoj bakterija i virusa.

 
ČOKOLADA I ŠLAG


Mašta može svašta, ali iako igranje čokoladom ili šlagom može biti vrlo seksi, ovi proizvodi mogu da naprave pravi haos u vašoj vaginalnoj regiji. Šećer u dodiru sa sluzokožom vagine može da poremeti vaš pH i da dovede do gljivične infekcije.

 
KREMA ZA UKLANJANJE DLAČICA


Hemikalije u kremama za depiliranje su užasno jake i mogu da oštete vaginalnu regiju i dovedu do infekcija. Takođe, vrlo lako može da dođe do alergijske reakcije koja može da bude jako neprijatna. Iako i brijanje može da dovede do svraba i upaljenih dlačica, mnogo je bezbjednija opcija od krema.

 
FARBA ZA DLAČICE INTIMNE REGIJE


Koža u pubičnoj regiji je mnogo osjetljivija od one na vašoj glavi. Ako hemikalije dođu u kontakt sa vašom labijom možete da zadobijete vrlo neprijatne opekotine. Ipak farbanje prepustite isključivo frizeru.

(Zena.blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook