Član Predsjedništva BiH glasao za predsjednika Republike Hrvatske

Čović: BiH iduće godine aplicira za kandidatski status, od susjeda očekujemo pomoć

Front28.12.14, 11:05h

Čović: BiH iduće godine aplicira za kandidatski status, od susjeda očekujemo pomoć
Ono što očekujem od Hrvatske, nakon izbora za predsjednika te države, jeste da nastavi s istim intenzitetom politiku prema BiH a to je da, kao članica EU-a, pomaže našoj zemlji na putu euroatlantskih integracija, posebice jer očekujemo da će BiH iduće godine aplicirati za kandidatski status - izjavio je danas hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

 

 

 

- Tu nam Hrvatska može puno pomoći kao pravi prijatelj i partner - kazao je novinarima Čović nakon što je u Mostaru glasovao na izborima za novog predsjednika Republike Hrvatske.

 

Dodao je kako od Hrvatske očekuje i da nastavi s politikom kada su u pitanju Hrvati u BiH, a to je da se uvažava želja hrvatskog naroda u BiH, odnosno dogovor tri konstitutivna naroda u smislu jednakopravnosti i legitimnih predstavnika Hrvata u vlasti.

 

- Vjerujem kako će se to nastaviti - kazao je hrvatski član Predsjedništva BiH, izrazivši optimizam u nastavak dobre suradnje BiH i Hrvatske na gospodarskom planu, posebice kroz zajedničke projekte koji su, kako je kazao, važni za obje zemlje, a posebice za BiH.

 

Komentirajući hrvatske predsjedničke izbore, Čović je kazao kako je uvjeren da će Hrvatska dobiti predsjednika koji će se, uz ostalo, brinuti o svim državljanima Hrvatske, te o poziciji BiH kao strateškog partnera, a samim time i poziciji hrvatskog naroda u BiH.

 

 - Duboko sam uvjeren kako ćemo dobiti partnera s kojim ćemo surađivati - kazao je Čović, istaknuvši kako će imati odličnu suradnju s novim hrvatskim predsjednikom, bez obzira ko to bio.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook