Nezadovoljstvo sve veće

Osipa se društvo staro: SDP-ovci masovno prelaze u DF i SDA

Front27.12.14, 18:11h

Osipa se društvo staro: SDP-ovci masovno prelaze u DF i SDA
U prostorije Demokratske fronte u Sarajevu, ali i drugim bh. gradovima posljednjih desetak dana dolazi veliki broj razočaranih članova SDP-a, koji su još masovnije počeli napuštati ovu stranku nakon što je to učinio najnačelnik sarajevske Općine Centar Dževad Bećirević, piše novinska agencija Patria.


 

Samo tokom jučerašnjeg dana, prema informacijama Patrie, njih 15-ak koji se nalaze u najužem rukovodstvu općinskih i kantonalnih organizacija SDP-a potpisalo je pristupnice u DF. 


Uz Bećirevića, kako smo već objavili prelaze još 23 vijećnika iz sarajevskih općina. 


No, ima i SDP-ovaca koji prelaze i u SDA. Tako je nakon Amela Mekića u Skupštini Kantona Sarajevo u redove SDA prešao i zastupnik Hamed Aljović.


Tako sada u Skupštini Kantona Sarajevo SDA ima 12 zastupnika i DF sedam što je 19 ruku, odnosno većina dovoljna za formiranje vlasti. 


Uz njih tu su i dva BOSS-ovca, Haris Pleho i Rasim Smajić koji su pregovarali sa SDA, i nakon što su im data obećanja za ispunjenje njihovih zahtjeva, priklonili se koaliciji SDA-DF koja tako ima 21 glas u kantonalnoj Skupštini. 


U DF-u su nam rekli da su već neki federalni zastupnici SDP-a, ali i aktuelni kantonalni i federalni ministri iz ove stranke dolazili ili na razgovore ili slali poruke preko emisara kako bi se pridružili stranci Željka Komšića. Isti slučaj je i sa SDA. 


U SDP-u i nakon vanrednog Kongresa vlada nezadovoljstvo na terenu. Stoga moguće je očekivati da će u narednom periodu biti još napuštanja ove stranke. 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook