Hadžiomerović odgovara na optužbe

SDA nije izigrala sporazum Koalicije 'Domovina'

Front27.12.14, 15:31h

SDA nije izigrala sporazum Koalicije 'Domovina'
Šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a Mujo Hadžiomerović (SDA) odbacio je tvrdnje predstavnika HSP-a i Stranke za BiH da SDA krši sporazum o djelovanju Koalicije "Domovina".



Naglasio je da se svi delegati u Vijeću naroda RS-a, nakon što su preuzeli certifikate, ponašaju u skladu s Poslovnikom Vijeća naroda.



- Nije nas interesovao sporazum, jer smo s tim završili prije sedam dana, kada su bile sjednice stranaka učesnica Koalicije "Domovina". Tada su svi predstavnici imali mogućnost da govore sve što su htjeli, a u Klubu Bošnjaka smo se ponašali kao delegati i u skladu s Poslovnikom - istakao je Hadžiomerović.



On je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da SDA ima pet delegata u Klubu Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a, a po jednog delegata SBiH, SDP i SBB.



Imajući u vidu broj delegata SDA u tom klubu, smatrali su da njima pripada mjesto potpredsjedavajućeg Vijeća naroda RS-a iz reda bošnjačkog naroda i predložili su za tu funkciju Kemu Čamdžiju, koji je danas i izabran.



Hadžiomerović je izrazio uvjeravanje da će Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a, koje je danas konstituirano, nastaviti da djeluje bez problema.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook