Nevjerovatna mjesečna primanja

Lista top 10: Ko ima najveću platu u Republici Srpskoj?

Hronika27.12.14, 11:35h

Lista top 10: Ko ima najveću platu u Republici Srpskoj?
Banjalučanin koji se bavi stručnim, naučnim i tehničkim djelatnostima rekorder je po zaradi u RS, a u oktobru je u džep stavio 12.701 KM, javila je ATV, prenosi novinska agencija Patria.

 

 

Lista top deset zarada u RS po osnovu radnog odnosa sastavljena je na osnovu prijava podnesenih Poreskoj upravi RS. Ona je pokazala da najbolje zarađuju zaposleni u oblasti finansija i osiguranja, koji su zauzeli čak četiri pozicije među prvih deset.

 

Kada su u pitanju gradovi, dominira Banja Luka sa osam predstavnika, a na listu su uspjeli da uđu samo još jedan Trebinjac i Prnjavorčanin.

 

Poslije rekordera na listi je Trebinjac, koji se bavi finansijskim i djelatnostima osiguranja, sa platom od 10.242 KM.

 

Treće i četvrto mjesto zauzeli su Banjalučani, koji se također bave finansijama i osiguranjem. Jedan od njih zaradio je u oktobru 8.265, a drugi 7.999 KM.

 

Na petoj poziciji, sa mjesečnom zaradom od 7.499 KM, našao se Prnjavorčanin, koji posluje u prerađivačkoj industriji, a samo 27 maraka manje od njega zaradio je Banjalučanin, koji se bavi poslovima kao i njegov sugrađanin na vrhu liste. Sedma pozicija pripala je Banjalučaninu koji je u sektoru finansija i osiguranja zaradio 7.278 KM, a osma njegovom sugrađaninu iz građevinskog sektora sa zaradom od 6.955 KM.

 

Na posljednje dvije pozicije nalaze se radnici koji su zaposleni u predstavništvima preduzeća iz inostranstva. Jedan od njih inkasirao je u oktobru 6.249, a drugi 6.202 KM.

 

Lista top plata je pokazala da najbolje zarađuju zaposleni u oblasti finansija i osiguranja, koji su zauzeli čak četiri pozicije među prvih deset.

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook