OTVORENA NOVA SARADNJA

AMUS potpisao ugovore o zastupanju sa Kanadom i Rumunijom

Hronika26.12.14, 14:00h

AMUS potpisao ugovore o zastupanju sa Kanadom i Rumunijom
Potpisivanjem dva nova ugovora o recipročnom zastupanju na međunarodnom nivou sa Kanadom i Rumunijom AMUS uspješno zatvara godinu iza sebe

 

Nakon nedavno potpisanih ugovora sa asocijacijama za zaštitu autorskih prava u Gruziji, Armeniji i Moldaviji, AMUS je otvorio saradnju i potpisao međunarodne ugovore o recipročnom zastupanju sa udruženjem kompozitora, autora i muzičkih izdavača SOCAN iz Kanade i udruženjem autora za muzička i mehanička prava iz Rumunije UCMR – ADA.

 
Kanadsku asocijaciju SOCAN je zastupao izvršni direktor Eric Baptiste koji je 12 godina bio na čelu Svjetske konfedercije udruženja autora CISAC i jedan je od vodećih svjetskih autoriteta u oblasti kolektivnog ostvarivanja autorskih prava u svijetu u posljednjh 20 godina. SOCAN kao prestižna organizacija ima oko 300 uposlenika koji uspješno vode 120.000 kanadskih autora, kompozitora i izdavača.
 

Također, ugovorom je uspostavljena i zaštita autora između rumunske kolektivne organizacije UCMR – ADA.

 
Radi se o standardnim ugovorima koji su dalji pravni osnov za razmjenu podataka i recipročne zaštite autorskih prava između udruženja autora zemalja potpisnica.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook