Izvucite svoje najtoplije jakne

Od januara jutarnje temperature i do -22 stepena!

Hronika26.12.14, 10:39h

Od januara jutarnje temperature i do -22 stepena!
U Bosni će u subotu biti prijepodne umjereno do pretežno oblačno, a u ostatku dana razvedravanje.



U jutarnjim satima i dio prijepodneva u Bosni se očekuje slab snijeg, uglavnom u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano. U večernjim satima se očekuje jače naoblačenje praćeno padavinama. Jutarnja temperature od -9 do -2, na jugu do 3, a dnevne od -3 do 4, na jugu do 8 stepeni.



U Bosni se u nedjelju očekuje oblačno vrijeme sa snijegom, a u Hercegovini s kišom ili susnježicom. Obilne padavine se očekuju u južnim, jugoistočnim i zapadnim područjima. Očekivana količina padavina, u većem dijelu zemlje, u toku 24 sata: od 10 do 30, a na jugu, jugoistoku i zapadu od 30 do 60, lokalno i do 80 l/m2. Jutarnja temperature od -8 do -2, na jugu do 3, a dnevne od -2 do 3, na jugu do 8 stepeni.


U BiH u ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne sa snijegom ili susnježicom. Očekivana količina padavina u toku 24 sata: od 2 do 10 l/m2. Jutarnja temperature od -12 do -5, na jugu do 2, a dnevne od -8 do -3, na jugu do 4 stepena.



U Bosni će u utorak biti pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperature od -20 do -9, na jugu do -3, a dnevne od -8 do -4, na jugu do 0 stepeni.



U BiH će u srijedu biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni je moguće provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperature od -19 do -7, na jugu do -4, a dnevne od -8 do -6, na jugu do 0 stepeni.



U Bosni će u četvrtak, 1. januara biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni je moguće provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperature od -22 do -12, na jugu do -6, a dnevne od -11 do -6, na jugu do 0 stepeni.



U petak, 2. januara će biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni se očekuje povremen i slab snijeg, a u Hercegovini slaba kiša, lokalno je moguća i susnježica. Jutarnja temperature od -18 do -8, na jugu do -3, a dnevne od -8 do -3, na jugu do 2 stepena.



U BiH će u subotu, 3. januara biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više oblaka u jutarnjim satima i tokom prijepodneva. U Bosni je moguće provijavanje slabog snijega, a u Hercegovini slaba kiša, lokalno i susnježica. Jutarnja temperature od -20 do -7, na jugu do -5, a dnevne od -7 do -3, na jugu do 3 stepena.



U BiH će u nedjelju, 4. januara biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni je moguće provijavanje slabog snijega, a u Hercegovini slaba kiša. Jutarnja temperature od -18 do -8, na jugu do -1, a dnevne od -4 do 1, na jugu do 4 stepena.


U BiH će u ponedjeljak, 5. januara biti oblačno vrijeme. U Bosni sa slabim snijegom, a u Hercegovini s kišom. U noći sa ponedjeljka na utorak očekuju se nove, intenzivnije, padavine. Jutarnja temperature od -12 do -3, na jugu do 2, a dnevne od -3 do 1, na jugu do 4 stepena.



U Bosni će u utorak, 6. januara biti oblačno vrijeme sa snijegom i kišom u Hercegovini. Očekivana količina padavina u toku 24 sata: od 20 do 40, lokalno do 50 l/m2. Jutarnja temperature od -8 do 0, na jugu do 3, a dnevne od 0 do 5, na jugu do 10 stepeni.



U Bosni će u srijedu, 7. januara biti oblačno vrijeme sa snijegom i kišom u Hercegovini. Očekivana količina padavina u toku 24h: od 10 do 20, lokalno do 30 l/m2. Jutarnja temperature od -4 do 1, na jugu do 6, a dnevne od 0 do 6, na jugu do 12 stepeni.



U BiH će u četvrtak, 8. januara biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni, povremeno, sa slabim snijegom. Jutarnja temperature od -2 do 2, na jugu do 7, a dnevne od 1 do 7, na jugu do 12 stepeni.



U BiH se u petak, 9. januara očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Bosni u višim područjima sa snijegom, a u nižim sa kišim ili susnježicom. U Hercegovini će biti kiša. Jutarnja temperature od -1 do 3, na jugu do 8, a dnevne od 2 do 8, na jugu do 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook