Ništa od Sutorine

MUP Crne Gore poručio: Završili smo razgraničenje sa BiH!

Hronika25.12.14, 20:15h

MUP Crne Gore poručio: Završili smo razgraničenje sa BiH!
Razgraničenje i utvrđivanje granice između Crne Gore i BiH završeno je i očekuje se potpisivanje ugovora o granici, čime će ove dvije zemlje ovo pitanje riješiti prve od svih članica nekadašnje SFRJ, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

 


Pregovori na obavljanju poslova razgraničenja, utvrđivanja granice i pripremama na zaključivanju ugovora o granici između Crne Gore i BiH završeni su u maju, a započeti još oktobra 2008. godine.


Na završnom sastanku komisija za granicu Crne Gore i BiH, održanom 26. i 27. maja u Sarajevu, usaglašena su i parafirana sva granična dokumenta.


Cjelokupna granica ucrtana je na 19 topografskih karata, prema važećim podacima u katastru, sa spiskom koordinata svih prelomnih tačaka, od tromeđe Crne Gore, BiH i Srbije na sjevernom dijelu, do tromeđe Crne Gore, BiH i Hrvatske na južnom dijelu.


"Dakle, sva granična dokumenta su verifikovana i od članova Komisije, predstavnika sva tri konstitutivna naroda u BiH. Nekadašnja administrativna, katastarska granica, postala je državna granica, što je u skladu sa stavom Badinterove komisije", objašnjavaju u crnogorskom MUP-u.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook