Danas u Sarajevu

U Zetri svečano počela sezona klizanja 2014/2015

Zabava25.12.14, 14:40h

U Zetri svečano počela sezona klizanja 2014/2015
Učenici sarajevskih osnovnih i srednjih škola su sa nestrpljenjem čekali sezonu klizanja, te su na ledenu plohu „provalili“ sa oduševljenjem



Zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva Ranko Čović i direktor KJKP ZOJI'84 mr. Midhat Hubijar danas su u Olimpijskoj dvorani Zetra Juan Antonio Samaranch svečanim presijecanjem vrpce otvorili sezonu klizanja 2014/2015.

 

Cilj je promocija ledenih sportova u olimpijskom gradu Sarajevu i ta se tradicija njeguje od 1984.godine.

 

- Sve je spremno za klizanje na ledu i nadam se da od prošle godine nismo zaboravili klizati. Drago mi je da smo i ove godine omogućili našim sugrađanima da pobjegnu od smoga pa makar i u zatvorenom prostoru i da uživaju u zimskim sportovima - kazao je Čović u izjavi za medije i poručio da je sam boravak na ledu izuzetno značajan za sve osobe koje imaju problema sa respiratornim sistemom.

 

Najavio je da se olimpijska zastava ponovo vraća u olimpijsko Sarajevo. Naime, 31. januara 2015. godine gradonačelnici Grada Sarajeva i Istočnog Sarajeva će na ceremoniji zatvaranja Evropskog oplimpijskog zimskog festivala za mlade, kao domaćini takmičenja koje se održava u bh. gradovima u februaru 2017. godine, preuzeti olimpijsku zastavu.

 

Pozvao je sve nivoe vlasti i privredne subjekte da se pridruže timu i da Sarajevu ponovo vrate olimpijski duh a to se u Evropskom olimpijskom komitetu i očekuje.

 

- Ovo je dokaz da ZOI'84 kreće pravim putem i ima smjernice da povrati trend, nivo i kvalitet koji je imao i koji je zaslužio - kazao je Hubijar novinarima i dodao da će ZOI'84 sa svim svojim kapacitetima biti spreman da izađe u susret zahtjevima učenika i odraslih koji dolaze na klizanje i koji općenito uživaju u zimskim sportovima.

 

Učenici sarajevskih osnovnih i srednjih škola su sa nestrpljenjem čekali sezonu klizanja, te su na ledenu plohu „provalili“ sa oduševljenjem a pridružio im se i Čović.

 

Cijene klizanja u decembru i januaru su od tri do pet KM, u tri termina - od 10.30 do 11.30 sati, drugi termin je od 14.30 do 15.30, a treći termin je od 19.30 do 20.45 sati radnim danima i vikendom.

 

Općina Centar je ove godine za djecu sa područja ove općine osigurala besplatne termine u januaru, u vrijeme školskog raspusta, radnim danima i vikendom od 08.00 do 09.00 sati.

 

Također je besplatne termine osigurala i Gradska uprava radnim danima i vikendom u terminu od 12 do 13 sati.

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook