Na 18. rođendan Buybooka

Promocija knjige 'Moje rijeke' Faruka Šehića 26. decembra u Sarajevu

Kultura23.12.14, 16:51h

Promocija knjige 'Moje rijeke' Faruka Šehića 26. decembra u Sarajevu
U knjižari Buybook u petak, 26. decembra u 19:30 sati održat će se promocija knjige poezije ''Moje rijeke'' Faruka Šehića. Na promociji će, pored autora, učestvovati i Damir Uzunović i Namik Kabil.

 


Nakon što je 2009. godine u Buybookovoj biblioteci Savremena bh. književnost u jednoj knjizi objavljen Šehićev "Hit depo", "Pod pritiskom", "Transsarajevo", "Apokalipsa iz Recycle bina", te prije dvije godine i roman "Knjiga o Uni", sredinom ove godine objavljena je njegova nova zbirka poezije "Moje rijeke", koja je ubrzo po objavljivanju dobila Nagradu “Risto Ratković” za najbolju knjigu poezije u regiji za 2014.

 
Faruk Šehić je rođen 1970. u Bihaću. Književna kritika ga smatra jednim od najdarovitijih pisaca na području bivše Jugoslavije. Njegove knjige "Hit depo" (poezija), "Pod pritiskom" (kratke priče) i "Knjiga o Uni" (roman) uživaju kultni status kod čitalačke publike, i objavljivane su u više tiraža. Za roman "Knjiga o Uni" dobio je Nagradu Meša Selimović za najbolji roman objavljen na govornom području Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore u 2011. godini, i nagradu Evropske unije za književnost – EUPL 2013. Radi kao novinar i kolumnista u sarajevskom magazinu BH Dani. Živi u Sarajevu.

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook