Čije je ovo krivica?

Loše vijesti za Vogošćane: Više od 700 stanova ostaje bez grijanja!

Hronika21.12.14, 16:00h

Loše vijesti za Vogošćane: Više od 700 stanova ostaje bez grijanja!
Radijatori u više od 700 stanova u Vogošći koji se zagrijavaju putem firme “Bags Energotehnika”, od sutra će ostati hladni.

 

 

Kao razlog za obustavu proizvodnje i isporuke toplotne energije, u ovoj firmi navode neizmiravanje obaveza korisnika, čime je njihovo poslovanje dovedeno u pitanje, jer nemaju dovoljno sredstava za nabavku energenata od dobavljača, piše Avaz.


- Na depoima nema dovoljno uglja za kotlovnice, a i zalihe mazuta već su iskorištene. Sredstava za nabavku uglja nema, jer je izostala naplata potraživanja, koje pojedinačni korisnici i javna preduzeća duguju za grijanje u protekloj sezoni – navode iz ove firme.


Polovinu toplotne energije proizvodili su za firmu "Volkswagen", ali je ona u međuvremenu otkazala saradnju. Zbog svega će najviše ispaštati Vogošćani, koji se moraju užurbano snaći nabavljajući čvrsta goriva, peći i električne grijalice.


Vogošćanin Fadil Hajdarević napominje da bi za ovakve poteze neko trebao odgovarati.

 

- Sankcije, izgleda, stižu samo za građane, koji su najmanje krivi i ionako jedva sastavljaju kraj s krajem. Cijelo ljeto u toj firmi nisu ništa radili da riješe svoje probleme nego su se sad sjetili. Da su barem ranije najavili pa da se građani snađu - kazao je Hajdarević za Avaz.

(DEPO PORTAL, BLINM MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook