'TAKVA SU PRAVILA'

Film Ognjena Sviličića u kojem glavnu ulogu igra Emir Hadžihafizbegović, nagrađen u Francuskoj

Mediji20.12.14, 12:38h

Film Ognjena Sviličića u kojem glavnu ulogu igra Emir Hadžihafizbegović, nagrađen u Francuskoj
Film 'Takva su pravila' redatelja i scenarista Ognjena Sviličića osvojio je nagradu žirija na šestom Festivalu europskog filma Les Arcs, koji se održao od 13. do 20. prosinca u francuskim Alpama

Sviličićev film već je ostvario uspješnu festivalsku karijeru, najnovija nagrada osma mu je po redu - nakon priznanja dobivenih u Veneciji u programu Horizonti te na festivalima u Varšavi, Cottbusu, Stockholmu i Minsku, izvijestio je u subotu Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).
 

Drama 'Takva su pravila' prati bračni par, roditelje, koji se nakon proživljene tragedije suočavaju s hladnim birokratskim sustavom, utemeljenom na krutim pravilima koja im nimalo olakšavaju situaciju.
 

Glavne uloge u filmu imaju Jasna Žalica i Emir Hadžihafizbegović, za koju je nagrađen u Veneciji, te Hrvoje Vladisavljević.

 

Festival europskog filma Les Arcs je opsegom filmskog i industrijskog programa trenutno jedno od najvažnijih mjesta za promociju europskih kinematografija i umrežavanje europskih filmaša.

Producenti su Damir Terešak (MaXima Film, HR) i Janja Kralj (KinoElektron, FR), a koproducenti Nikolina Vučetić Zečević (Biberche Productions, SR) i Svetozar Ristovski (Trice Films, MK).

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske radiotelevizije i francuskog Nacionalnog centra za kinematografiju (CNC) – fonda Aide aux cinemas du monde.

 

 

(tportal/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook