STRANAČKI RAT U RS-U

SNSD: PDP je probosanska stranka i za njih je samo ono što dolazi iz Sarajeva dobro i poželjno

Front18.12.14, 17:05h

SNSD: PDP je probosanska stranka i za njih je samo ono što dolazi iz Sarajeva dobro i poželjno
Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je iznenađen saopćenjem PDP-a u kojem ta stranka, kako navode, dezinformiše javnost o razlozima boravka predsjednika RS Milorada Dodika u Beogradu

-Neozbiljno je da se jedna politička partija bavi pitanjima kao što su ručak ili večera predsjednika Republike u njegovom slobodnom vremenu - stoji u saopćenju SNSD-a.

 

Pitaju zašto PDP nije pozdravio sastanak Milorada Dodika sa kineskim premijerom, "već na krajnje licemjeran način, po ko zna koji put, pokušava minimalizovati značaj njegove posjete Beogradu, gdje je, sa rukovodstvom državnog vrha Srbije, zvanično prisustvovao svečanoj ceremoniji otvaranja Pupinovog mosta“.

 

-Jasno je da ovim PDP, po ko zna koji put, pokazuje i dokazuje da ostaje vjeran probosanskom djelovanju i da je za njih samo ono što dolazi iz Sarajeva dobro i poželjno - tvrdi SNSD u saopćenju.

 

Iz PDP-a su danas reagirali povodom informacije da je predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik jučer boravio u Beogradu i sastao se s Draganom Đurićem, vlasnikom "Zekstre“ i Robne kuće "Boska“ Banja Luka.

 

Zatražili su da Dodik javno saopći da li je tražio od Đurića da izmiri višemilionski dug koji ima prema RS-u po osnovu obveznica Robne kuće "Boska“.

 

-Neprimjerena je i sama činjenica da predsjednik RS-a nije bio prisutan u Narodnoj skupštini RS-a za vrijeme izbora nove Vlade, ali je skandalozno to što se Dodik u to vrijeme 'opuštao' u jednom beogradskom restoranu sa čovjekom koji je nedavno zvanično optužen od Tužilaštva u Srbiji za teške kriminalne malverzacije i koji je akter jedne od najvećih afera u Republici Srpskoj - tvrdi se u saopćenju PDP-a.

 

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook