U Visokom i Konjicu

Pašovićeva predstava 'Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla' na turneji

Kultura18.12.14, 13:33h

Pašovićeva predstava 'Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla' na turneji
Na prošlogodišnjim održanim Pozorišnim susretima u Brčkom predstava Harisa Pašovića je osvojila pet nagrada

Predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” autora i reditelja Harisa Pašovića će igrati u Visokom u Centru za kulturu i edukacija/Gradsko kino - 19. decembra u 19.30 sati, a 26. decembra u 19 sati u Konjicu u Centru za kulturu.

 

Podsjećamo, na prošlogodišnjim održanim Pozorišnim susretima u Brčkom predstava je osvojila pet nagrada uključujući: Nagrade za najboljeg reditelja, najboljeg glumca, najbolju glumicu i najbolju muziku, te se sa velikim uspjehom predstavila publici u Subotici na međunarodnom teatarskom festivalu Desire u Subotici, te u CNP Podgorica i Nikšiću u Crnoj gori.

 

U predstavi igraju Džana Džanić i Saša Handžić. U filmskom dijelu igraju Enes Salković, Mugdim Avdagić, Lana Delić, Hazim Begagić, Adis Mehanović, Miroljub Mijatović, Faketa Salihbegovć-Avdagić, Lana Zablocki-Džehverović i Anđela Ilić. Koreografiju je uradila zagrebačka koreografkinja Tamara Curić. U predstavi se uživo izvode nove i stare pjesme beogradskog benda S.A.R.S. Predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” je koprodukcija East West Centra Sarajevo i BNP Zenica.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook